Johan Kuipers is druk bezig met het zoeken van sponsoren.
Johan Kuipers is druk bezig met het zoeken van sponsoren. Barbara Pavinati

Johan Kuipers zoekt sponsors voor Tour d’Extravaganza

Algemeen

‘Deze verwaarloosde of beschadigde kinderen verdienen een mooi plekje in de maatschappij’

Door Barbara Pavinati

LICHTENVOORDE - Jaarlijks organiseert Herbalife Nutrition Foundation (HNF) de Tour d’Extravaganza. Dan gaan de leden racefietsen, mountainbiken, hardlopen of wandelen voor Stichting Het Vergeten Kind. Dit jaar doen er 105 mensen mee met de tour, die plaatsvindt van 16 tot 19 september rond Kerkrade. Johan Kuipers uit Lichtenvoorde is een van hen. Hij gaat mee als chauffeur, begeleider van de mountainbikegroep en EHBO-er. In september 2019 heeft hij in dezelfde hoedanigheid ook met de Tour d’Extravaganza meegedaan. Hij wil graag voor 16 september aanstaande 2500 euro ophalen. De teller staat op moment van schrijven op 1973 euro. Johan: “Ik krijg er energie van als ik iemand kan helpen om op het goede spoor te komen. Dat doet iets met mij. Deze verwaarloosde of beschadigde kinderen verdienen een mooi plekje in de maatschappij. Daar hebben de kinderen baat bij, maar de maatschappij ook.”

Sponsoren
“Ik heb al van alles georganiseerd om geld in te zamelen”, vertelt Johan. “Zo kunnen mensen mij sponsoren door een nummer op mijn T-shirt te kopen. De nummers lopen van 1 tot en met 50. Nummer 1 kost 1 euro, nummer 50 kost 50 euro. Je komt dan met je naam en nummer achterop mijn shirt te staan. Lurvink Textiel drukt dit shirt kosteloos. Ook zamel ik statiegeldbonnen bij de Albert Heijn in. Mensen die willen bijdragen, mogen altijd zulke bonnen bij mij in de brievenbus doen. Verder heb ik persoonlijk enkele bedrijven benaderd die gelijk enthousiast waren en geld stortten op mijn persoonlijke actiepagina. Het geld komt gelijk bij Het Vergeten Kind op de rekening. In eerste instantie had ik mijn streefbedrag op 500 euro gezet, maar daar zat ik zo aan. Toen heb ik het verhoogd naar 750 euro. Daar ging ik ook snel overheen. Nu hoop ik dus op 2500 euro. Met heel het HNF hopen we 100.000 euro op te halen.”

Kippenvel
“Dit doel gaat mij aan het hart. In 2017 was ik als EHBO-er voor het eerst bij een tweedaags evenement van Stichting Het Vergeten Kind. Dat vond toen plaats in Zeist. In de avond raakte ik samen met Saar Koningsberger in gesprek met kinderen die tot de doelgroep behoren. Ik luisterde aandachtig naar hun verhalen en kreeg gelijk kippenvel. Sommige ouderen hebben in een heel leven niet meegemaakt wat deze kinderen zo jong allemaal al ervaren hebben. Dit jaar wordt er geld in gezameld voor een tweede Heppie Hotel. Zodat ze tijdens een vakantie al hun zorgen even kunnen vergeten. Dat verdienen ze”, besluit Johan.


www.actie.hetvergetenkind.nl/actie/johan-kuipers
Hugo de Grootstraat 1, Lichtenvoorde
06-21622587

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant