Voorzitter Ewald Berendsen met de mannen van het eerste uur Henk Bluiminck (midden) en Hennie Lansink (rechts) die hij zojuist de eerste exemplaren van het jubileumboek heeft uitgereikt. Foto: Aloys Berendsen

Voorzitter Ewald Berendsen met de mannen van het eerste uur Henk Bluiminck (midden) en Hennie Lansink (rechts) die hij zojuist de eerste exemplaren van het jubileumboek heeft uitgereikt. Foto: Aloys Berendsen

Eerste jubileumboeken Lansink-Bluiminck voor oprichters

Algemeen

‘Een weddenschap met alleen maar winnaars’

Door Henri Walterbos

LICHTENVOORDE - “Het is een memorabele dag waarop we stilstaan bij het feit dat corsogroep Lansink-Bluiminck een halve eeuw geleden is ontstaan. Oprichters Hennie Lansink en Henk Bluiminck, die ook vandaag niet ontbreken, zullen zeker ongelooflijk trots zijn. Het was nog onzeker of wij hier met z’n allen bij elkaar zouden kunnen komen om dit heuglijke feit te vieren, maar door de recente versoepelingen zijn wij dan gelukkig toch in de gelegenheid elkaar vandaag in levenden lijve te ontmoeten.”

Zo begon een blije voorzitter Ewald Berendsen zijn zeven pagina’s tellende speech ten overstaan van de leden en genodigden. “De historie van Lansink-Bluiminck begint na de kermis van 1971. De schoonvader van Hennie Lansink bouwde al jaren corsowagens. En ‘wat hij kan, dat kunnen wij ook’, zei Hennie. Aldus geschiedde. Onder het genot van menig biertje tijdens die kermis in 1971 zei Henk Bluiminck direct mee te willen werken aan de bouw van een wagen, en de daaropvolgende weken werden de plannen door Hennie en Henk verder gestalte gegeven”, om zich vervolgens tot beide mannen te richten. “Hennie kreeg met de nodige ups en downs te maken, was tot en met 2002 voorzitter. Enkele keren werd het stokje overgenomen maar steeds keerde hij als voorzitter terug. Hennie bleef en de ambitie bleef ‘leuke wagens bouwen met als pijlers sfeer en gezelligheid’. Hennie was jarenlang de kartrekker van onze corsogroep. Henk was ooit één van de buurjongens van Hennie. Henk was erg handig en dus een goede wagenbouwer. Henk was dan ook de eerste die samen met Hennie begon met het smeden van de plannen voor het bouwen van de eerste wagen. Henk was en is altijd de stille man achter de schermen gebleven. Een onopvallende maar oh zo onmisbare drijvende kracht binnen de groep. Henk werd de man van de centen, en was als zodanig jarenlang penningmeester van onze corsogroep en tot op heden nog steeds onderdeel van het bestuur. En dat al 41 jaar. Het is mij een eer en waar genoegen de eerste exemplaren van dit jubileumboek uit te mogen reiken aan de initiatiefnemers en oprichters van onze corsogroep: Hennie Lansink en Henk Bluiminck.”

Het boek met de titel ‘Een weddenschap met alleen maar winnaars’ is verschenen in een oplage van 350 stuks. Het boek staat bol van levendige verhalen, hilarische anekdotes, persoonlijke herinneringen, interviews en meer dan 400 bijzondere foto’s, variërend van vijftig jaar oud tot vrij recent. Het boek is te koop voor 24,95 euro. Voor hen die niet intekenden voor het boek: tijdens de Dahlia Kunst Route zal bij het kunstobject ‘Schijtbeesten’, waarmee de groep deelneemt dit jaar, een verkooppunt staan waar het boek verkrijgbaar zal zijn. “Maar op is op.”

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant