Devin Haen (rechts). Foto: Achterhoek Foto/Henk den Brok

Devin Haen (rechts). Foto: Achterhoek Foto/Henk den Brok

Sten Kremers en Devin Haen geselecteerd voor Oranje O-18 tegen Italië O-18

Algemeen

ZIEUWENT/LICHTENVOORDE - Het was de dag van de eerste selectie van de nieuwe bondscoach Louis van Gaal. Een selectie waar 17 miljoen bondscaches naar uitzagen. Het was ook de dag waar Sten Kremers (17) uit Lichtenvoorde en Devin Haen (17) uit Zieuwent naar uitzagen. Waren beide voetbaltalenten reeds opgenomen in de voorlopige selectie van Oranje O-18, vrijdag kwam het allesbeslissende bericht van de KNVB-burelen in Zeist dat beide voetbaltalenten uit de jeugdopleiding van De Graafschap in de definitieve selectie opgenomen zijn voor de oefeninterland tegen Italië op 6 september, om 19.00 uur in ’s-Gravenzande.

Door Henri Walterbos

Tekende Sten Kremers onlangs een driejarig contract bij Ajax, Devin zette in juni zijn krabbel onder een driejarige verbintenis bij De Graafschap O-18 en maakte al furore in de hoofdmacht van de Superboeren door afgelopen week de belangrijke 2-0 tegen NAC te scoren.

‘Je weet dat je in de voorselectie zit, maar als het dan officieel is, is dat zeker leuk’

Beide Oost Gelrenaren reageren uitgelaten op hun uitverkiezing, wederom een trede hoger op de ladder van hun beider voetbalcarrière. “Erg leuk natuurlijk”, laat Sten weten. “We moeten ons donderdag 2 september melden in Wassenaar waar we verblijven in een hotel en daar vier trainingen volgen in de aanloop naar de interland.” Ook is Sten blij met de uitverkiezing van Devin. Twee jonge Oost-Achterhoekse voetbaltalenten die zich ontwikkelden bij de verenigingen waar ze zich ooit aanmeldden als jonge voetballertjes, Devin bij RKZVC en Sten bij Longa ’30. “Jazeker is het extra mooi dat Devin er ook bij is gebleven. Helemaal omdat Devin en ik al zo lang samen aan topsport doen, allebei ons contract hebben en nu ook nog eens samen bij Oranje. Helemaal top.” Of Sten speelminuten maakt, durft hij niet te zeggen. “Dat weet ik nog niet. Ik moet natuurlijk laten zien wat ik kan in die trainingen en dan gaan we zien of ik minuten mag maken of niet.”

Sten maakte zijn debuut al onder de lat bij Oranje O-16, in de met 3-1 gewonnen wedstrijd tegen Colombia, tijdens het UEFA Development Tournament in Portugal. Dankzij de overwinning won Oranje O-16 het toernooi. Voor Devin is het zijn eerste ‘potje’. Ook hij ziet er naar uit. “Vanmiddag kreeg ik een mail waarin stond dat ik bij de selectie zit. Je weet dat je in de voorselectie zit maar als het dan officieel is, is dat zeker leuk. Bij Oranje O-14 en O-16 waren alleen maar trainingen, maar nu ook met een wedstrijd erbij. Dat maakt het alleen maar leuker.”

Sten Kremers. Foto: Ajax/Bastiaan Heus

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant