Jumbo corsosokken. Foto: Dinès Quist

Jumbo corsosokken. Foto: Dinès Quist

Loop weg met de corsosokken van Jumbo Bennink

Algemeen


Vlnr. Herman ter Haar, Theo Lurvink en Jerry Wopereis showen de corsosokken. Foto: Dinès Quist

LICHTENVOORDE - Dit jaar kan iedereen die dat wil zijn voeten feestelijk versieren met heuse corsosokken. De vrolijke sokken hebben een eigentijds dahliadesign waardoor de drager moeiteloos in de corsostemming komt. De sokken zijn te koop bij Jumbo Bennink en de opbrengst komt ten goede aan de corsogroepen die in financieel zwaar weer zijn gekomen door de coronapandemie.

Door Dinès Quist

De corsosokken zijn al vanaf 25 augustus te koop en hebben hun populariteit inmiddels bewezen. Het corsoweekendgevoel lijkt gemarkeerd te worden door het dragen van de dahliasokken die 8,99 euro per paar kosten. Dit unieke fashionitem warmen niet alleen de voeten, de sok staat ook symbool voor het steunen van de corsogroepen. En dat is hard nodig want voor het tweede jaar op rij hebben de achttien corsogroepen die Lichtenvoorde telt het financieel zwaar. Zij hebben nauwelijks geld kunnen genereren om hun kosten te dekken. Dit gaat Jerry Wopereis, bedrijfsleider van Jumbo Bennink, aan het hart. Hij vertelt: “Het Lichtenvoordse Bloemencorso is de trots van Lichtenvoorde en dat moet het blijven. Wij willen dit fantastische evenement steunen omdat dit niet verloren mag gaan.”

De sok van Lurvink Textiel
In samenwerking met Lurvink Textiel is er een ruime hoeveelheid sokken gemaakt in de maten 39-42 en 43-46. De kleuren zijn toegespitst op de kleuren die veel in de corsowagens gebruikt worden. Jumbo Bennink heeft bewust gekozen voor samenwerking met de lokale partner Lurvink Textiel. Theo Lurvink vertelt: “Het idee van de corsosokken vond ik fantastisch, ooit heb ik daar zelf ook eens aan gedacht. Ik was dus blij verrast toen Jerry met dit idee naar mij toe kwam. Onze samenwerking ging als vanzelf en ik ben blij met het eindresultaat.”
Het is niet de eerste keer dat Jumbo Bennink in actie komt voor het Lichtenvoordse bloemencorso. Enige weken geleden introduceerde de supermarkt corsobierviltjes, de opbrengst daarvan is ten bate van het Bloemencorso. Vorig jaar is de kas van de corsogroepen ook al aangevuld met een grote spaaractie. Voorzitter van Stichting Bloemencorso Lichtenvoorde Herman ter Haar is dan ook zeer verheugd met de inzet van Jumbo voor zijn geliefde corsogemeenschap.

Vlnr. Herman ter Haar, Theo Lurvink en Jerry Woperijs showen de corsosokken. Foto: Dinès Quist
Corsosokken. Foto: Dinès Quist
Corsosokken. Foto: Dinès Quist

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant