Een sfeerbeeld van de introductiebijeenkomst van het Inspiratieontbijt Oost Achterhoek. Foto: Annekée Cuppers

Een sfeerbeeld van de introductiebijeenkomst van het Inspiratieontbijt Oost Achterhoek. Foto: Annekée Cuppers

Inspiratieontbijt Oost Achterhoek succesvol van start

Algemeen

VRAGENDER - Al om 7 uur in de ochtend is het gezellig druk in de zaal van café Beneman. Zo’n 25 ondernemers uit Oost Gelre en omgeving zijn woensdag 22 september naar Vragender gekomen om bij de introductiebijeenkomst van het Inspiratieontbijt aanwezig te zijn. Ronald Treijtel van het Flox Ondernemershuis in Doetinchem hoopt met de netwerkbijeenkomsten ondernemers met elkaar in contact te brengen en zo een bescheiden steentje bij te dragen aan de vitaliteit in de regio.

Door Annekée Cuppers

Het Inspiratieontbijt startte enkele jaren geleden bij HCR Prinsen in Haarlo en werd daarna succesvol uitgerold naar Doetinchem en Warnsveld. Ronald legt uit dat succesvol netwerken vooral een kwestie van brengen en niet zozeer halen is. “Wat we met het Inspiratieontbijt voor ogen hebben is een netwerk van trouwe leden die er tijd in steken om hun relaties te onderhouden. Alleen zo kun je elkaar helpen en inspireren. Elkaar samen met plezier verder helpen, elkaars ambassadeur zijn. Euro’s verdienen is niet de hoofdmoot maar een prettige bijkomstigheid. En samen kom je verder. Zo vindt bij voorbeeld het broodfonds Berkelland zijn oorsprong bij het Inspiratieontbijt en worden er regelmatig bedrijfsbezoeken en workshops georganiseerd.”

Een van de genodigden hedenochtend is wethouder Marieke Frank. Zij heeft als wethouder voor economische zaken tijdens de coronaperiode veel contact met bedrijven onderhouden en ziet dat het vooralsnog meevalt met de economische schade. “We zien dat ondernemers over ontzettend veel veerkracht beschikken en met nieuwe plannen komen. Ze spelen in op het veranderde gedrag van de consumenten en geloven erin dat het uiteindelijk wel goed komt. Dat is kenmerkend voor het ondernemerschap.” 

Ook een aantal netwerkleden van het eerste uur komen aan het woord. Zij roemen vooral de gezellige, informele sfeer die er heerst tijdens de bijeenkomsten. “Je leert elkaar steeds beter kennen en door de informele sfeer is het ook makkelijker om een collega-ondernemer aan te schieten als je ergens tegenaan loopt. Juist omdat je elkaar regelmatig ontmoet, durf je iemand ook met een gerust hart bij een ander aan te bevelen.” Het vroege  tijdstip van de bijeenkomsten is voor hen juist een extra reden om zich bij het Inspiratieontbijt aan te sluiten. “Na het Inspiratieontbijt ligt de hele dag nog voor me. En ik stap altijd met een hoofd vol nieuwe ideeën in de auto om weer lekker aan de slag te gaan.”

Het Inspiratieontbijt Oost Achterhoek vindt iedere twee weken plaats bij Beneman in Vragender. Meer informatie is te vinden op www.inspiratieontbijtachterhoek.nl.

Foto: Annekée Cuppers
Foto: Annekée Cuppers
Foto: Annekée Cuppers
Afbeelding
Foto: Annekée Cuppers
Foto: Annekée Cuppers

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant