Afbeelding
Foto:

Pas op

Algemeen

Pas op

Nou zijn we dan in het coronapastijdperk beland. Het is maar voor tijdelijk, aldus Hugo de Jonge. En als Hugo iets zegt, dan kun je ervan op aan dat het misschien weleens zo kon zijn.

Afgelopen vrijdag nog even het coronapasloze tijdperk afgesloten met een bezoek aan een gezellig etablissement in Oost Gelre. De laatste avond dat je je aan de 1,5 moest houden. Niet dat iemand dat nog deed, maar het horecapersoneel lette er niet op en de boa’s waren ongetwijfeld aan het uitrusten voor de zware tijden die komen gaan.

Het groene vinkje blijft trouwens gewoon groen als je je qr-code door fraude hebt verkregen, want als je hem hebt, blijft ie op je telefoon staan zoals ie er stond, en als je hem uitgeprint hebt, blijft ie op papier staan. Hetzelfde geldt als je positief getest wordt terwijl je al wel een groen vinkje hebt. Ik heb trouwens een legale.

Positief (ik bedoel: mentaal) als ik ben, denk ik dat het in Oost Gelre allemaal wel gemoedelijk zal verlopen. Ik heb het al meegemaakt. Als een uniform in de buurt is, controleer je even de qr-code (wat overigens weinig werk is), en als de playmobilpliesie uit zicht is, gedraag je je weer normaal. Lekker Achterhoeks.
Bij een feestje in een Berkellandse horecagelegenheid (ik kom echt overal) mocht een qr-codeloze eigenlijk niet op het terras komen omdat het terras alleen te bereiken was via een korte binnenroute. Gelukkig kwam het tot een vergelijk: er was een olifantenpaadje. Natuurlijk ging hij gewoon binnendoor en ook naar het toilet, maar dat zet ik niet in de krant.

De gewone wereld lijkt ook qua evenementen weer op gang te komen, in Lichtenvoorde was er onlangs nog een kermis voor de gezond verklaarden en in Groenlo gaat het carnaval blijkbaar wel door, er is in elk geval een nieuwe prins op het nös evangen.
Stof genoeg voor columns en voor buuts. Zolang er nog dingen worden bedacht als dat je elke 24 uur je coronapas moet laten zien op meerdaagse evenementen (terwijl het vinkje hoe dan ook groen blijft, probeer het niet te begrijpen, geeft het op), heb je geen groot moppenboek meer nodig voor inspiratie.
En ik verwacht nog wel betere grappen, ik weet dat de overheid het kan. Vergeet niet dat iemand daar ooit heeft bedacht dat je - toen de winkels nog niet echt open waren - vier uur van tevoren moest reserveren om een doos waxinelichtjes in een warenhuis te kopen.

Het was dus best een mooi weekend. Afgesloten met een gezellig feestje in een particuliere gelegenheid. Bijgepraat met een bevriende gemeenteambtenaar. En na drie herfstbokjes kwamen we tot de conclusie: jij doet net of de regels die je moet uitvoeren logisch zijn en ik doe net of ik me eraan houd. En daarna hebben we nog gediscussieerd over intrinsieke motivatie. Intrinsiek, ja zulke woorden gebruiken we in mijn ondeugpartybubbel.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant