Ard Schenk geïnstalleerd als raadslid

Algemeen

OOST GELRE - CDA’er Ard Schenk uit Lichtenvoorde is afgelopen week officieel geïnstalleerd als raadslid. Hij volgt René Plaggenburg op die vanwege gezondheidsredenen met zijn raadswerk is gestopt. Schenk is geen onbekende in de Oost Gelrese politiek, hij is sinds 2018 actief als commissielid voor het CDA. 

Alvorens een nieuw lid toegelaten kan worden tot de raad moeten de zogenaamde geloofsbrieven onderzocht worden door een commissie uit de raad. Geloofsbrieven zijn stukken waaruit moet blijken dat iemand voldoet aan de wettelijke eisen voor het lidmaatschap van een vertegenwoordigend lichaam, in dit geval dus de gemeenteraad. Hierbij wordt aan de hand van de Gemeentewet onderzocht of de benoemde aan de vereisten voor lidmaatschap voldoet en geen met het lidmaatschap onverenigbare betrekkingen vervult. Namens de commissie zegt Richard Klein Tank dat er geen belemmeringen zijn om Schenk toe te laten tot de raad. Schenk legt vervolgens de eed af en is daarmee officieel benoemd tot raadslid. 

Ook worden tijdens deze raadsvergadering drie niet-raadsleden beëdigd voor de raadscommissie. Het gaat om Jarno Hilge die onlangs overstapte van D66 naar NLog, Léon Wiegerinck voor D66, Jos te Molder voor de PvdA en Jurgen Bluemink voor OOG. Deze laatste drie zijn al eerder aan de slag gegaan maar konden vanwege de corona-maatregelen nog niet officieel de eed of belofte afleggen. 

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant