Pascal Bennink (links) overhandigt het eerste exemplaar van de  Jumbopuzzel aan wethouder Karel Bonsen. Foto: Dinès Quist

Pascal Bennink (links) overhandigt het eerste exemplaar van de  Jumbopuzzel aan wethouder Karel Bonsen. Foto: Dinès Quist

Puzzel uw eigen dorp in elkaar

Algemeen

LICHTENVOORDE - ‘Trots op Lichtenvoorde en kerkdorpen’ zo heet de puzzel die bij Jumbo Bennink gespaard kan worden. Wethouder Karel Bonsen kreeg het eerste exemplaar overhandigd door ondernemer Pascal Bennink. De unieke puzzel herbergt alles waar je als dorpsbewoner trots op mag zijn. In de 1000 puzzelstukjes schuilen historische panden, evenementen en allerhande hoogtepunten uit Lichtenvoorde en zijn kerkdorpen. De kunstzinnig getekende taferelen maken van de puzzel een waar kunstwerk dat eigenhandig in elkaar gelegd moet worden.

Door Dinès Quist

De tekening die op de puzzel afgebeeld staat is speciaal ontworpen voor de Jumbo-puzzel, dat maakt het tot een uniek collectorsitem. Het dorpstafreel is rijkelijk gevuld met een veelheid aan herkenbare hoogtepunten, waardoor het in elkaar leggen van de puzzel een verrassende ontdekkingsreis wordt door je eigen dorp. Zo doemt het Zwarte Cross-terrein op aan de horizon, torent de Sint Werenfriduskerk boven de Zieuwentse fontein uit, het BMV gebouw van Marienvelde laat zich zien, wordt er een balletje getrapt bij s.v Longa 30  en slepen de Keienslöppers de Lichtenvoordse kei voort. Wethouder Bonsen is trots dat hij het eerste exemplaar in ontvangst mag nemen, te meer omdat ook hij trots is op Lichtenvoorde en zijn kerkdorpen. “Ik kan niet beloven dat we de puzzel in elkaar gaan leggen maar we zullen hem in ieder geval een mooi plekje geven in de raadskamer,” belooft hij.

Puzzel vol humor
“We wilden de bewoners van Lichtenvoorde iets unieks bieden, iets waar zij zich mee kunnen identificeren en waar jong en oud plezier aan kan beleven,” vertelt bedrijfsleider Jerry Wopereis. “Een puzzel leek een goed idee, maar het wordt pas echt leuk als deze een eigen karakter heeft. We vroegen Lichtenvoordse inwoners waar zij het meest trots op zijn, daarvan hebben we een inventarisatie gemaakt. We vonden een tekenaar die Lichtenvoorde aan de hand van deze inventarisatie, zo in beeld heeft gebracht dat de eigenheid van het dorp erin herkend wordt. Het is een puzzel vol met verrassingen en humor geworden.” Het in elkaar leggen ervan is een feestje, want er valt steeds weer wat nieuws te ontdekken.

Spaaractie
De puzzel kan gespaard worden bij Jumbo Bennink. Elke tien euro aan boodschappen levert een zegel op, bij een volle kaart van vijftien zegels is de puzzel tegen een gereduceerde prijs van 12,50 euro te koop. Tot 16 november kan er gespaard worden en vanaf 27 november kunnen de puzzels opgehaald worden. Precies op tijd om de donkere winteravonden op een leuke manier in te vullen.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant