Afbeelding

Ard Schenk op natuurijs

Algemeen

Ard Schenk

Waar het bij sommige politieke partijen in Oost Gelre wel een duiventil lijkt voor wat betreft commissieleden, is bij het CDA-Oost Gelre al sinds jaar en dag een deskundig en betrouwbaar commissielid actief, namelijk Ard Schenk (niet te verwarren met de Ard Schenk die tijdens de Olympische Spelen van 1972 in Sapporo drie gouden schaatsmedailles won). Onze Lichtenvoordse Ard Schenk werd afgelopen dinsdag als nieuw raadslid geïnstalleerd. Dit omdat René Plaggenburg zijn raadslidmaatschap vanwege gezondheidsredenen moest neerleggen. René is een gedreven man met een groot hart voor duurzaamheid en de mens. Een CDA-er in hart en nieren, en we gaan hem als raadslid missen. Maar gelukkig kan Ard zijn portefeuille naadloos overnemen omdat hij als commissielid intensief met René samenwerkte.

Extra Woningen
En Ard mocht, nadat hij was geïnstalleerd als raadslid, meteen zijn maidenspeech gaan houden. Een speech naar aanleiding van het raadsvoorstel: ‘Versnelling woningbouw Lichtenvoorde’. Mede dankzij het CDA en CDA-wethouder Marieke Frank, zijn er volop nieuwe woningbouwplannen in Oost Gelre van de grond gekomen. In alle kleine kernen en Groenlo kan extra gebouwd gaan worden. En dus ook in Lichtenvoorde. Maar liefst maximaal 146 extra nieuwe woningen worden op relatief korte termijn mogelijk gemaakt, te weten: ’t Flierbos (65), op de vrijkomende schoollocaties van P. van Ars (25), Regenboog (12) en St. Jozef (12) en de Richterspoort (32). Voor elke doelgroep (jong en oud, huur en koop) zullen er woningen gebouwd worden. Een mooie binnenkomer voor Ard, en uiteraard stemde het CDA in met dit raadsvoorstel, dat belangrijk is voor de leefbaarheid en toekomst van Oost Gelre.

RES
Eveneens belangrijk voor de leefbaarheid en de toekomst van Oost Gele is de Regionale Energie Strategie (RES). In de RES is aangegeven hoeveel duurzame energie de Achterhoekse gemeenten gezamenlijk tot 2030 (en verder) moeten gaan opwekken. Bijna dagelijks ervaren we de negatieve gevolgen van klimaatverandering. Daar moet dus wat aan gedaan worden, de urgentie is groot. Voor ons nageslacht kunnen we het niet maken om nu geen doelen te bepalen voor de CO2-reductie. Het CDA neemt de verantwoordelijkheid nadrukkelijk wél om die doelen te bepalen. Maar daarbij is het ‘hoe’ we die doelen gaan behalen niet in beton gegoten. Samen met onze burgers gaan wij bekijken hoe en waar die duurzame energie het best opgewekt kan worden, de doelstellingen gehaald kunnen worden met zoveel mogelijk voordeel voor onze burgers.

En zo behouden we de kans dat we in de toekomst een Ard Schenk ooit weer op natuurijs zullen zien!


Fractie CDA Oost Gelre:
Niek Bragt, n.bragt@oostgelre.nl
Carla Heming 0544-465506
Ruud Krabbenborg 06-20521539
Theo Krabben 06-10731186
Walter Leemreize 06-22540413
Dennis van Loon 06-49710504
Ard Schenk, 06-53564027

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant