Wandelen door het Lieveldse landschap. Foto: PR

Wandelen door het Lieveldse landschap. Foto: PR

Midwinterhoornwandeling rondom verrassend Lievelde

Algemeen

LIEVELDE – Wandelen door het verrassende landschap rondom Lievelde met onderweg de mystieke en melancholieke geluid van midwinterhoornblazers. De elfde editie van de midwinterhoornwandeltocht op de derde Adventszondag, zondag 12 december, belooft weer een prachtige tocht te worden langs bijzondere en mooie plekjes. De start is traditiegetrouw bij Kaasboerderij Weenink aan de Eimersweg 3 in Lievelde en er is keuze uit drie afstanden (15, 10 of 7,5 kilometer). De start is tussen 09.30 en 11.30 uur, de kosten bedragen 4 euro en het tonen van een geldig coronatoegangsbewijs is verplicht.

Onderweg kan men genieten van ‘de olde roope’ en zich bij de vuurkorven even opwarmen. Bij de pauzeplaats is er koffie, warme chocolademelk of glühwein en gelegenheid voor een sanitaire stop.
De organisatie van de midwinterhoornwandeling is in handen van kaasboerderij Weenink en de Midwinterhoorngroep Lievelde. De routes worden traditie getrouw uitgezet door Tonnie Klein Gunnewiek en Margret Spekschoor. Zij kennen Lievelde en omstreken op en top en weten elk jaar weer verrassende plekjes te vinden. In tegenstellig tot voorgaande jaren is er niet de traditionele kop erwtensoep na afloop, maar voor de liefhebbers: de erwtensoep is wel vers gemaakt en gekoeld te koop in de winkel om thuis op te warmen en lekker na te genieten.


www.kaasboerderijweenink.nl

De Midwinterhoorngroep Lievelde. Foto: PR
Op diverse plekken staan leden van de Midwinterhoorngroep Lievelde die 'de olde roope' laten horen. Foto: PR

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant