Trekker voor 't Rijckje.
Trekker voor 't Rijckje. Foto: PR

Voorlezen op 't Rijckje en 't Belhameltje

Het Nationale Voorleesontbijt op Kinderdagverblijf 't Rijckje
Groenlo - Woensdag 21 januari, de dag van het Nationale Voorleesontbijt. Vol spanning zitten de kinderen van kinderdagverblijf 't Rijckje (Kinderopvang Humanitas) te wachten. Wie zal hen komen voorlezen uit het bekroonde prentenboek van het jaar 2015: 'Boer Boris gaat naar zee'.
Plotseling horen ze het geronk van een motor. Is het de tractor van Boer Boris? Alle kinderen gaan naar buiten om te kijken. Het is inderdaad een tractor. Achter het stuur zit alleen niet Boer Boris. Daar zit Peter Weenink van Kaasboerderij Weenink uit Lievelde. Hij is vandaag de speciale gast. Ze verwelkomen Peter en bewonderen de tractor. De kinderen mogen ook nog even achter het stuur zitten.
Daarna gaan ze allemaal naar binnen. Daar leest Peter het verhaal voor van Boer Boris. Iedereen zit te genieten. Na afloop van het verhaal krijgen alle kinderen allemaal een heerlijk stukje kaas en een dierensticker. Peter krijgt als dank een gekleurde collage van een boerderij met dieren. Speciaal door de kinderen gemaakt.

Nationale Voorleesdagen op 't Belhameltje
Beltrum - Ook bij Kindercentrum 't Belhameltje in Beltrum zijn de Nationale Voorleesdagen van start gegaan. De peutergroep op 't Belhameltje kreeg bezoek van Woezel die voorlas uit het boek 'Boer Boris gaat naar zee'.


Woezel leest voor.