Het uurtje zang en muziek in De Molenberg.
Het uurtje zang en muziek in De Molenberg. Foto: Theo Huijskes

Stichting laat weer van zich horen

Cadeau van Vrienden van De Molenberg

Groenlo - De Stichting Vrienden van de Molenberg heeft weer eens van zich laten horen, beter gezegd heeft weer uitgepakt. In het restaurant annex de recreatieruimte De Moriaan van het woon- en zorgcentrum De Molenberg in Groenlo werd afgelopen week namelijk een fonkelnieuwe digitale piano/keyboard aangeboden door het bestuur van de stichting.

De reeds sedert januari van dit jaar aanwezige piano/keyboard wordt voor diverse doeleinden ingezet, maar met name voor het wekelijkse muziek- en zanguurtje voor de bewoners van De Molenberg op de woensdagmorgen.
Deze ontspanningsactiviteit bestaat reeds enkele decennia. Het was destijds Anne Marie Broshuis onder wiens leiding een en ander werd opgestart. Zij werd daarbij begeleid door niemand minder dan Antje Roerdink op piano. Heden ten dage is de leiding in handen van Bas Hoefman, die sedert circa vijf jaar wordt begeleid door de bekende Groenlose pianist Joop Abbink.
Volgens medewerkster Jolanda te Woerd, die deze keer bij afwezigheid van Hoefman de leiding heeft, zijn alle betrokkenen super blij met het geweldige cadeau.
"Wij streven er iedere week op de woensdag naar om toch zo'n 25 bewoners bij elkaar te krijgen voor een uurtje gezamenlijk zingen. Daarbij merk je dat het de mensen veel plezier brengt, waar ze bij wijze van spreken de gehele dag en zelfs week weer mee vooruit kunnen. Hierbij mag ik natuurlijk niet onvermeld laten, dat wij dit allemaal kunnen doen dankzij een aantal vrijwilligers."

Gulle gevers
Namens het bestuur van de Stichting Vrienden van de Molenberg, dat bestaat uit Ria ter Braak, José de Bot (bestuursleden), Maria Wijgerink (notuliste/secretariaat), André Schroer (penningmeester), Jan van der Veen (secretaris) en Ben Verheij (voorzitter), gaf laatstgenoemde aan blij te zijn dat de bijdragen van de stichting een forse bijdrage leveren aan een nog betere leefbaarheid in De Molenberg.
"Met deze nieuwe muzikale voorziening is een bedrag gemoeid van bijna 2 duizend euro. Maar door de jaren heen (deze stichting bestaat sedert 1999) zijn er tal van schenkingen/donaties gedaan. Ik denk daarbij aan de aankleding van twee dakterrassen in de vorm van noodzakelijk meubilair, bloembakken en dergelijke, een mobiel keukenmeubel dat hoofdzakelijk gebruikt wordt door bewoners en medewerkers van somatische afdelingen en het woonzorgcentrum, een set tuinstoelen zodat de bewoners, indien gewenst, ook buiten kunnen gaan zitten en natuurlijk niet te vergeten de aanleg en inrichting van de beleef- en beweegtuin, waarmee een bedrag is gemoeid van in totaal ruim 10 duizend euro."
De Stichting Vrienden van de Molenberg is dankzij de spontane medewerking van tal van gulle gevers c.q. sponsoren in staat om al dit soort zaken voor elkaar te krijgen.
De bijeenkomst werd afgesloten met het gezamenlijk zingen van het lied 'Het is mooi geweest, het is donders mooi geweest!' en vervolgens voor alle aanwezigen met een drankje en een hapje.