De vloer van sporthal Den Elshof in Groenlo dient nodig vervangen te worden.
De vloer van sporthal Den Elshof in Groenlo dient nodig vervangen te worden. Foto: Theo Huijskes

Naast renovatie- en duurzaamheidsmaatregelen

Vloer Den Elshof aan vervanging toe

Groenlo - Zoals vorige week in deze krant reeds vermeld, zal de sporthal Den Elshof in Groenlo enkele ingrijpende renovatie- en duurzaamheidsmaatregelen ondergaan. Deze maatregelen betreffen met name de buitenkant van de hal, zijnde de vervanging van de asbesthoudende platen, vernieuwing dak, aanbrengen isolatie en zonnepanelen.

Deze mededelingen van de zijde van burgemeester en wethouders waren voor de fractie van de Partij van de Arbeid aanleiding om tijdens de raadsvergadering van de maand februari andermaal kritische kanttekeningen te plaatsen bij het voornemen van het college om op ad hoc basis financiƫle middelen beschikbaar te stellen voor de Grolse sporthal. Volgens PvdA-fractievoorzitter Richard Klein Tank is een meer toekomstbestendige, integrale oplossing van de problematiek van binnensportaccommodaties in Groenlo op zijn plaats.
"De hal in Groenlo is ruim veertig jaar oud en is wellicht mede daardoor toe aan een totale verbouw c.q. renovatie. Deze opmerking heb ik al eerder gemaakt, maar uw college gaat vrolijk verder met de ad hoc benadering. Wat is hiervan de bedoeling, anders gezegd welke visie schuilt er achter deze aanpak? Dit vraag ik, omdat wij inmiddels bijvoorbeeld ook weten dat er diverse zaalsportverenigingen klagen over de vloer in de sporthal. Deze zou spekglad zijn en aan hoognodige vervanging toe zijn." Verder herinnerde Klein Tank het college ook nog aan de binnenkort te verschijnen nieuwe sportvisie dan wel sportnota, die het college aan de raad gaat voorleggen. "De hulp van tal van ambtenaren uit den lande wordt ingeroepen om mee te denken en te praten over een dergelijke beleidsnota, maar een integrale visie op sportaccommodaties in Groenlo ontbreekt nog altijd. Ook is nog onduidelijk hoe in de toekomstige behoefte aan sportvoorzieningen van scholengemeenschap Marianum wordt voorzien. Wij willen graag vernemen wat de plannen van uw college zijn en hoe de ad hoc besluiten van uw college zich verhouden tot het budgetrecht van de gemeenteraad."

Uitstekende sporthal
In een reactie gaf wethouder sportzaken Jos Hoenderboom aan dat Groenlo over een uitstekende sporthal beschikt. "Ondanks de ouderdom is de bouwtechnische staat van het gebouw helemaal in orde. Bovendien is de hal erg centraal en derhalve bijzonder goed gesitueerd. Dit laatste mede vanwege de samenvoeging van buiten- en binnensporten ter plekke. Scholengemeenschap Marianum, waarvoor de hal is gelegen op een afstand van slechts 800 meter, is op de hoogte van het feit dat deze voorziening overdag meestal kan worden gebruikt. Begin maart vindt er een check plaats met vertegenwoordigers van Marianum inzake hun wensen."
Over het gegeven dat de vloer van de sporthal spekglad is en mede daardoor hoognodig aan vervanging toe is, hetgeen via navraag door uw verslaggever wordt bevestigd door vertegenwoordigers van onder andere de handbal-, volleybal- en badmintonvereniging, reageert Hoenderboom: "Dat betreft een noodzakelijke voorziening, die tegelijkertijd kan worden uitgevoerd. Het gaat immers in dit geval om een onderdeel van groot onderhoud dat gefinancierd kan worden uit het ten behoeve van het algemeen onderhoudsplan beschikbare budget."