Slagwerk en toneel door Nogmoals.
Slagwerk en toneel door Nogmoals. Foto: Mark Ebbers

Nogmoals speelt op Grolse basisscholen

Miss Moskou en de potloodmoordenaar

Groenlo - Nogmoals speelt de voorstelling´Miss Moskou en de potloodmoordenaar' op 9 maart voor de groepen 7 en 8 van de basisscholen.

Theaterduo Noggus en slagwerkgroep Slagmoals uit Lichtenvoorde bewerkten samen het toneelstuk tot een muzikale voorstelling. Het stuk gaat over Valentina Netchaeva. Ellis wil de beste vriendin zijn van het vreemde meisje dat altijd een zonnebril draagt. Valentina vertelt haar klasgenootjes gruwelijke verhalen over de potloodmoordenaar. Joris wordt jaloers op de aandacht die Valentina krijgt en hij begint haar te pesten. Joris wint, want als je iets vaak genoeg zegt, gelooft iedereen het. Ellis is bang om voor Valentina op te komen. Bang dat iedereen haar uitlacht. Valentina vlucht terug naar Rusland. Als Ellis volwassen is, reist zij Valentina en haar verhalen achterna. Zijn Valentina's verhalen verzonnen? Wie is die geheimzinnige Miss Moskou?
Het is een voorstelling over wat verhalen met mensen kunnen doen. Over vriendschap en buitensluiten en het belang van mogen zeggen wat je denkt. Het toneelstuk is geschreven door Hanneke Paauwe.