De jubilarissen: v.l.n.r.: Wilfried, Marléne, Jan en Broddy.
De jubilarissen: v.l.n.r.: Wilfried, Marléne, Jan en Broddy. Foto: PR

EHBO: Jaarvergadering met huldiging jubilarissen

Lievelde - Tijdens de EHBO-jaarvergadering 23 februari 2015 werden naast de standaardpunten diverse andere zaken besproken.

Zo ging het over de Zwarte Cross: voor de vereniging een hele kluif maar dankzij de vele leden die helpen komt het steeds weer rond.
Mede dankzij een gift van € 1000,-- van de firma Probroed-Sloot gaan de gedachten uit naar leken opleiden tot reanimatie en bediening van de AED. Het is belangrijk dat mensen met een hartstilstand of defibrilleren van het hart zo snel mogelijk worden geholpen tot deskundige hulp aanwezig is.
Ook is het plan een cursus te geven met als onderwerp: wandelletsel.

De nieuwe EHBO-cursus bij de Barbier was een groot succes: iedereen is geslaagd. Ook goed nieuws was dat de vereniging er weer 8 nieuwe leden bij heeft. Voor verenigingen is het bij activiteiten belangrijk om leden te hebben die een EHBO-diploma hebben.

Er werden een aantal personen gehuldigd voor hun langdurig lidmaatschap. Jan Geerdinck, 50 jaar lid, werd benoemd tot erelid van de vereniging.
Na hem werden de overige jubilarissen gehuldigd. Marléne te Brake was 30 jaar lid van de vereniging, evenals Ger Hulshof. Broddy Krabbenborg en Wilfried Wessels hadden er beiden een kwarteeuw opzitten.


Proeflessen gymnasium
Marianum succesvol

Groenlo - Woensdag 25 februari vonden er bij Marianum proeflessen gymnasium plaats, een eerste kennismaking voor leerlingen van groep 8 met het gymnasium. Veel leerlingen uit de regio wisten Marianum te vinden, ook uit Eibergen en Borculo. Achtenveertig leerlingen volgden een les wiskunde, Cambridge Engels en klassieke talen.

De leerlingen waren erg enthousiast. Eén leerling gaf aan, dat hij het voor het eerst jammer vond, dat hij maar een halve dag naar school moest.


Leerlingen van groep 8 volgen een gymnasium-proefles.