Afbeelding
Foto: PR

Uitdaging ontvangt 30.000 euro Oranje Fonds

Oost-Gelre – 'Het bevorderen van de betrokkenheid in de samenleving'; een doelstelling waar het Oranje Fonds en de Oost Gelrese Uitdaging in elkaar een medestander hebben gevonden. De Oost Gelrese Uitdaging is een ondernemersnetwerk waarin bedrijven gestimuleerd worden om hun maatschappelijke betrokkenheid te tonen in concrete acties om daarmee het leefklimaat in hun gemeente te verbeteren. Met een subsidiebijdrage van 30.000 euro wil het Oranje Fonds de stichting bijstaan in haar doelstellingen.

De Oost Gelrese Uitdaging, opgericht op 13 februari jl., wordt gedreven door een enthousiaste matchgroep uit het Oost Gelrese bedrijfsleven. Zij zetten zich in om de uiteenlopende aanvragen van maatschappelijke organisaties te realiseren. Dit zijn uitdagingen op het gebied van Materialen (spullen), Middelen en Menskracht (extra handjes, creativiteit, kennis en kunde) die bijdragen aan een betere leefkwaliteit van de inwoners van Oost Gelre. Sinds begin 2015 zijn er al 6 aanvragen ontvangen. Uitdagingen van onder meer den Diek en Speelotheek Leentje Uit en Olympia zijn naar tevredenheid gerealiseerd en deels nog in behandeling. Op 5 juni buigt de matchgroep zich over de aanvragen die de afgelopen 2 maanden zijn binnengekomen.
Meer informatie over de Oost Gelrese Uitdaging is te vinden op www.oostgelreseuitdaging.nl en op www.facebook.com/oostgelreseuitdaging.
Bedrijven en verenigingen/ stichtingen die meer informatie over de werkwijze van Uitdaging willen, kunnen een mail sturen naar info@oostgelreseuitdaging.nl of contact opnemen met Linda Commandeur of Mariska Mentink; beide enthousiaste managers en samen met bestuur en matchgroepleden de drijfveren van de Uitdaging. Binnenkort volgt een bijeenkomst voor de sociaal maatschappelijke organisaties om meer uitleg te geven.