De AKF- prijswinnaars van de jeugdcompetitie 2014-2015.
De AKF- prijswinnaars van de jeugdcompetitie 2014-2015. Foto: PR

Klootschieten

Spannend einde jeugdcompetitie AKF

Zwolle - Afgelopen zondag was de 12e en laatste jeugdcompetitiewedstrijd van de AKF (Achterhoekse Klootschieters Federatie) van dit seizoen. Er waren twee gedeelde 1e en twee gedeelde 2e plaatsen.

De laatste competitiewedstrijd was een cupwedstrijd op de veldbaan van KV Zwolle: twee wedstrijden van elk 9 schoten en bij 1-1 een beslissingswedstrijd. Bij het onderdeel zetten gooide Luuk Zweers een persoonlijk record. Jochem Rooks werd kampioen van dit AKF-seizoen, maar de verschillen onderling waren zeer klein. De bekers werden uitgereikt door de AKF-wedstrijdssecretaris voor de jeugd, Ron Rooks. Hij vertelde dat hij onder de indruk was van het stijgende niveau waarop de jeugd gooide. Volgend seizoen zal de opzet van de jeugdcompetitie wijzigen: de jeugd gaat meegooien in Twente met de veldcompetitie en voor de straatwedstrijden wordt door de AKF een competitie georganiseerd.
Op zondag 26 april zijn de persoonlijke kampioenschapswedstrijden van de AKF, in Klein Dochteren. De KV Zwolle houdt 2e Pinksterdag een open huis. Men kan bij de vereniging in competitieverband maar ook recreatief gaan gooien. Tevens kan men via de vereniging materiaal huren om zelf te gaan klootschieten met buurt of vereniging.


www.kvzwolle.nl