Francien Kroeze-Beijer (links) en Grea Jones-Beijer en hoofduitvoerder Harry Reijerink.
Francien Kroeze-Beijer (links) en Grea Jones-Beijer en hoofduitvoerder Harry Reijerink. Foto: PR

Jarige Beijer Besselink maakt
vernieuwde VIOS-entree mogelijk

Beltrum - Dit jaar bestaat Beijer Besselink zestig jaar. Een mijlpaal waar in februari uitgebreid bij werd stilgestaan met een receptie en grootse modeshow in het City Lido in Groenlo. De opbrengst van de festiviteiten werd door eigenaresses Grea en Francien geschonken aan VIOS, die hiermee haar entree kan vernieuwen.

Het is een gezellige drukte bij de bouw van de nieuwe entree van VIOS in Beltrum. Naast hoofduitvoerder Harry Reijerink – tevens voormalig voorzitter van de sportfederatie VIOS – zijn tal van vrijwilligers aan het werk. Grea Jones-Beijer en Francien Kroeze-Beijer, eigenaresses van bruidsmodehuis Beijer Besselink, staan er even bij te kijken en steken vervolgens ook de handen uit de mouwen. Ze pakken enkele stenen en leggen ze perfect in de specie. Vervolgens wordt het gemetselde met de troffel perfect afgewerkt door de dames. Harry Reijerink bekijkt het resultaat met tevredenheid. "Als ik had geweten dat de dames zo handig waren, had ik ze eerder gevraagd. Het zijn ook op dit terrein échte vakvrouwen!"

Gift van 4.000 euro
Grea en Francien zijn present bij de bouw van de nieuwe entree van VIOS om symbolisch een bedrag van 4.000 euro te overhandigen aan de vrijwilligers van VIOS. Het bedrag is de opbrengst van de receptie en de meer dan geslaagde modeshow getiteld Bubbles & Brides die het bedrijf op zondag 1 februari jongstleden organiseerde in City Lido in Groenlo. Met de festiviteiten werd gevierd, dat Beijer Besselink 60 jaar bestaat en bevestigd dat het Beltrumse bedrijf in heel Nederland toonaangevend is op het gebied van bruidsmode en avondkleding. Harry Reijerink is zichtbaar verguld met de donatie ten faveure van het Beltrumse sportleven. "Het getuigt van maatschappelijke betrokkenheid, dat Beijer Besselink met haar 60-jarig jubileum VIOS mee wilde laten vieren."

Warm hart voor VIOS
Voor Francien en Grea was een donatie aan VIOS een vanzelfsprekendheid. "Onze moeder Marie Beijer Besselink, die het bedrijf in 1955 oprichtte, betekende veel voor de sport in Beltrum," vertelt Grea. "Zij vond dat sport niet alleen voor heren mogelijk moest zijn, maar voor iedereen. Jong en oud, jongens en meisjes. Toen wij hoorden over de verbetering van de entree op de vernieuwde sportaccommodatie wilden wij graag hieraan onze bijdrage leveren. Het past perfect in ons streven om midden in de Beltrumse samenleving te staan en was bovendien een prachtige kans om de vereniging waar onze moeder een warm hart voor had te steunen. Het voelt voor ons heel goed dat de leden van VIOS op deze wijze kunnen profiteren van ons 60-jarig bestaan."

Gastvrijheid verbeteren
De verbeterde entree wordt mede dankzij de donatie van Beijer Besselink tot stand gebracht samen met vrijwilligersgroep De Ondergrondse. Door de groei van het sportcomplex werd de vraag om een betere bewegwijzering steeds luider. Op de nieuw gemetselde entree komen plattegronden en indelingen te staan. Tegelijk met de nieuwe entree wordt ook de toegang naar het veldencomplex verbreed en zal de beplanting worden aangepast. "Bij VIOS past gastvrijheid. Dit gevoel willen we aan alle bezoekers van ons sportpark overbrengen," vertelt Harry Reijerink. Op zondag 10 mei kan heel Beltrum tijdens de Open Zondag getiteld Veur mekare het resultaat van deze samenwerking bewonderen.