De karatemensen bij de start van het dagprogramma
De karatemensen bij de start van het dagprogramma Foto: Ferry Broshuis

Vestingtraining van Karatevereniging
slaat enorm aan

Groenlo - De vestingtrainingsdag van de karateclub Mu Chin die zaterdag in Groenlo werd gehouden is enorm aangeslagen. Zo rond de negentig karatemensen - van jong tot volwassen en zelfs iets ouder - waren van heinde en verre naar Groenlo gekomen om deel te nemen. Het was mooi om te zien hoe jeugdige karatemensen en wat ouderen soms broederlijk samengaan. Aan de kleur van de band kun je zien of ze in deze sport al ver gevorderd zijn en hoe donkerder de band kleurt, hoe professioneler ze worden.

Door Ferry Broshuis

Dominic Monasso en Mike te Brake, de organisatoren van deze dag, verwelkomden de mensen en gaven een uiteenzetting en een toelichting op het programma van de zaterdag. Ook oud-toppers als Grollenaar André te Brake waren present.
Op het terrein aan de Maliebaan werd eerst als opwarmertje een cursus basistechnieken gehouden, waarna in twee leeftijdsgroepen een rondje Groenlo werd gedaan. Zo kwamen ze langs de Kanonswal en bijvoorbeeld ook in de Oude Calixtus terecht, wat een leuke verrassing was.
Er werd flink getraind en je ziet dat de karatemensen erg gemotiveerd zijn en begaan met hun sport.

Oud-topper André te Brake was present

En natuurlijk zijn de aanwijzingen en de instructies van de deskundigen voor de jongeren een extra motivatie om zich verder in deze tak van sport te ontwikkelen. Je zou zeggen dat deze vestingtrainingsdag om een jaarlijkse gebeurtenis vraagt.


www.karategroenlo.nl