Foto: Lisa Wellink
Foto: Lisa Wellink Foto: Lisa Wellink

Grolle beleeft fantastische slag

Groenlo - Afgelopen weekend beleefde Groenlo een fantastische editie van de Slag om Grolle. Meer dan 40.000 bezoekers overspoelden de Grolse veste en daarmee gaat het evenement de boeken in als het grootste festijn dat ooit in Groenlo heeft plaatsgevonden. Edwin Grothe van de organiserende stichting is met recht een trots man.

"Het is een uitstekend verlopen evenement. We hebben uitsluitend complimenten mogen ontvangen over de organisatie. De re-enactors zijn tevreden, de bewoners uit de binnenstad en gelukkig ook heel veel andere Grollenaren. We hebben ons bestaansrecht inmiddels wel bewezen."

De officiële opening
De Slag om Grolle startte afgelopen vrijdag met een officiële opening in de oude Calixtuskerk aan de Mattelierstraat. Hier vertelde burgemeester Annette Bronsvoort dat er veel is geïnvesteerd om Groenlo weer het aanzien van een echte vestingstad te geven. "Ik heb veel respect voor de organisatoren en de vele vrijwilligers van dit evenement. Wat begon als een wens van een kleine groep is uitgegroeid tot een belevenis van internationaal formaat en dat is uitstekend voor het gevoel van saamhorigheid en verbondenheid in Groenlo."
Edwin Grothe vertelt in zijn openingsspeech dat het feit dat er meer dan 1400 re-enactors meedoen, al zijn verwachtingen heeft overtroffen. Ook is hij buitengewoon blij met de deelname van de Grollenaren zelf. "In 2012 deden er 8 groepen uit Groenlo mee, dit jaar zijn er dat maar liefst 48. Een groter compliment is er niet. Geniet van deze drie dagen en laat u onderdompelen in het leven van 1627."


lees verder op pagina 9
foto's van de Slag op pagina 13