Het zilveren juniorteam van Rap & Snel. Foto: PR
Het zilveren juniorteam van Rap & Snel. Foto: PR Foto: PR

Successen voor Rap & Snel

Groenlo - Meisjes van gymnastiekvereniging Rap & Snel zijn de afgelopen twee weekeinden succesvol geweest tijdens groepsspringwedstrijden.

Juniorteam 2e
Op zaterdag 24 oktober 2015 was het de beurt aan het junioren springteam van Rap & Snel om zich te laten zien op de tweede groepsspringwedstrijd te Nieuwleusen. Het team, bestaande uit Daphne Arink, Sabine Schuurmans, Inez Nijhof, Tess Gebbink, Emma te Brake, Britt Reijerink, Linde Krabbenborg, Fleur Toebes en Suze Reukers, deed mee op drie onderdelen.
De dames begonnen op het onderdeel airtumbling. Het was te merken dat ze weer even in de wedstrijdstemming moesten komen. Hier en daar waren er wat schoonheidsfoutjes, maar over het algemeen werd er netjes gesprongen. Dit resulteerde in een keurige 5e plaats. Bij het tweede onderdeel, plank-kast, zaten de dames er helemaal in. De ene na de andere nette sprong kwam voorbij en het plezier straalde er vanaf. Dit was terug te zien in de uitslag. De Rap & Snelsters mochten het erepodium betreden en kregen de zilveren medaille omgehangen!
Op het laatste onderdeel: minitramp, zijn de dames dit seizoen gepromoveerd naar de C klasse. Een pittige uitdaging met een andere manier van werken en een aantal eisen waaraan voldaan moet worden. Een onderdeel bestaat uit 8 sprongen. Per sprongserie mag er maar met 6 deelnemers worden gesprongen. Dit kan dus steeds een andere samenstelling zijn binnen het team. Daarnaast is er geen verplichte oefenstof, maar mag elke sprong uitgevoerd worden en telt de moeilijkheid daarvan mee in het eindcijfer. De dames hebben erg netjes gesprongen en lieten hiermee zien dat ze thuishoren op dit niveau. Het resultaat was een mooie 12e plaats in een deelnemersveld van 24 teams. Een tevreden stemmende prestatie voor de nieuwkomers op dit niveau. Ook de trainster kon er met een goed gevoel op terugkijken.

Jeugdteam 4e
Een week eerder, op zaterdag 17 oktober, werd in sporthal Dalzicht te Oldemarkt een jeugdwedstrijd groepsspringen georganiseerd. Rap en Snel Groenlo deed mee met 1 jeugdteam, bestaande uit: Lieke Hoffman, Indy Wolberink, Kristel Schuurman, Kim Koldeweij, Linda Rootink, Liz Beugel en Mirthe Terbraak.
De wedstrijd begon voor het meidenteam op het onderdeel tumbling (lange mat). Hier wisten zij op een prima 12e plaats te eindigen in een sterk deelnemersveld met teams uit heel Gelderland en Overijssel. Op het tweede onderdeel, plankoline-kast, werd netjes gesprongen door de meiden. De uitslag van dit onderdeel was door het verkeerd invoeren van de punten nog niet direct bekend. Op het onderdeel airtumbling werden mooie series gesprongen en geturnd. Hier wisten de dames een 7e plaats in de wacht te slepen. Op het onderdeel minitramp werd wederom erg netjes gesprongen en dit resulteerde in een 5e plaats. Het laatste onderdeel was minitrampoline-kast. Hier werd super gesprongen. De ene na de andere nette sprong kwam voorbij en dit was terug te zien in de uitslag. Op 0,3 punten na grepen de meiden net naast het podium en werden knap 4e.
Ze hebben erg hun best gedaan. Voor sommige meisjes was dit zelfs hun eerste groepsspringwedstrijd. Ze willen Mieke van Vliet erg bedanken voor haar hulp in de aanloop naar en tijdens deze wedstrijd.


www.rapensnel.nl