Joost (rechts) en Martijn zullen een 'op details aangepast' Kerstverhaal sv Grol brengen. Foto: Henri Walterbos
Joost (rechts) en Martijn zullen een 'op details aangepast' Kerstverhaal sv Grol brengen. Foto: Henri Walterbos Foto: Henri Walterbos

Joost en Martijn brengen Kerstverhaal sv Grol

3e Kerstdag: 'Met de Supportersclub de Kerstkribbe in'

Door Henri Walterbos

Groenlo - De Supportersclub sv Grol heeft door de jaren heen een naam opgebouwd op het gebied van het jaarlijks organiseren van tal van activiteiten. Naast de vaste items als Afsluiting van het seizoen en de Super Elf worden er ook regelmatig activiteiten georganiseerd ten faveure en verhoging van de feestvreugde. Alle versies van 'Met de Supportersclub het jaar uit' zijn hoogtepunten te noemen in het 38-jarig bestaan van de club. Fotocollages in de garderobe roepen nog steeds een lach op bij deze en gene die er bij waren. Steevast een 'uitverkocht' clubhuis. De grote kracht van deze 'feestavonden' waren de optredens van eigen mensen, in veelal magistrale vertolkingen van liederen, waar soms aan gesleuteld was, zonder dat de uitvoerenden hiervan op de hoogte waren. Hilariteit en tranen met tuiten veelal, van het lachen.

Speciaal tintje
Door een roep vanuit de leden op de eigen jaarvergadering besloot het bestuur van de Supportersclub dat het dit jaar dan maar weer eens een keer moest gebeuren. En de Supportersclub zou de Supportersclub niet zijn als er niet een speciaal tintje aan gegeven zou worden. Het raamwerk van de aloude succesvolle formule van 'Met de Supportersclub het jaar uit werd aangehouden', maar de invulling toch enigszins anders. En met een thema deze keer, zoals de naam al doet vermoeden; 'Met de Supportersclub de Kerstkribbe in.'

Alternatief
Hier dien je als Grollid of sympathisant volgens de organisatoren vanzelfsprekend bij te zijn. Na een paar dagen van verplichte bezoekjes en volstouwen met de lekkerste gerechten en 'verplichte' drankjes een prima gelegenheid om uit te buiken. Voor degenen die de 1e en 2e Kerstdag te kort kwamen een prima gelegenheid om aan te sterken. En mocht u onverhoopt de nachtmis gemist hebben, of door welke reden dan ook geen bezoek hebben kunnen brengen aan de kerstkribbe in de Calixtusbasiliek, dan is 'Met de Supportersclub de Kerstkribbe in' een prima alternatief. Zelfs voor biechten bestaat, indien gewenst, de mogelijkheid; aan de bar, bij Annelies Porskamp.

Daverend spektakel
Rob Porskamp, kersvers voorzitter van de Supportersclub, wil voor de nieuwsgierigen al een klein beetje een tipje van de sluier oplichten. "Het belooft weer een daverend spektakel te worden waarover ook na deze editie weer lang nagepraat zal worden. Het Kerstverhaal is inmiddels geschreven en wordt gebracht, zoals het nog nooit gebracht is, door het illustere duo Joost Frank en Martijn Gelinck. Het Kerstverhaal sv Grol zal opgeluisterd worden door tal van verrassende muzikale acts van enkel en alleen Grol-mensen, uit vele geledingen, en een zeer speciale gast. "Een zeer goede, oude bekende van sv Grol," verklapt Rob. "De acts zullen variëren van hilarisch tot ontroerend. Wie allen verder optreden gaan we niet verklappen. Dat blijft geheim. Dan is de verrassing des te groter."

Songtekstboekje
De aanwezigen krijgen bij binnenkomst allen een songboekje uitgereikt waar alle teksten van de te brengen liedjes in staan. "Het wordt een meezingfeest. Daar zijn de nummers op uitgezocht," vervolgt Rob, die al de nodige voorpret heeft bij de organisatie van het evenement. 'Met de Supportersclub de Kerstkribbe in' zal plaatsvinden in een in kerstsfeer uitgedost sportcafé, zondag 27 december van 14.00 tot 19.00 uur. De entree is gratis, en iedereen is welkom.


www.svgrol.nl