(Vlnr. boven) Maartje, Iris, Faye, (vlnr. beneden) Lott en Liz.
(Vlnr. boven) Maartje, Iris, Faye, (vlnr. beneden) Lott en Liz. Foto: PR

Mini-meiden Longa'59 kampioen tijdens toernooi in Dinxperlo

Lichtenvoorde - Op zaterdag 10 januari kleurde de Eurohal in Dinxperlo oranje. Tijdens het mini-volleybaltoernooi speelden er maar liefst 5 Longa-teams mee, vier op CMV(Cool Moves Volley)-niveau 2 en één team op CMV-niveau 3.

Longa '59 team 1 op niveau 2 was het meest succesvol. De eerste wedstrijd werd makkelijk gewonnen, de tegenstander Favorita speelde voor het eerst op niveau 2, dus het krachtsverschil was erg groot (2-0). De tweede wedstrijd werd er tegen Longa '59 team 2 gespeeld, de meiden trainen altijd samen, dus beide teams waren gebrand op de overwinning. Na een spannende wedstrijd met veel leuke en lange rally's, ging de winst uiteindelijk naar het eerste Longa-team (2-0).

De laatste wedstrijd moesten de meisjes van het 1e het opnemen tegen Sparta; deze meiden werden goed gecoached, maar deze aanwijzingen voor de tegenstander pikten ook de Longa-dames goed op. Door tactisch te gooien lukte het Longa ook deze wedstrijd te winnen (2-0).

Hoewel de beker hen nu bijna niet meer kon ontgaan, blijft een prijsuitreiking altijd spannend.
Gelukkig voor het Lichtenvoordse vlaggenschip werd al snel de naam van Longa'59 team 1 genoemd en konden de meiden de beker in ontvangst nemen.