Bouwtent corsogroep zwaar beschadigd.
Bouwtent corsogroep zwaar beschadigd.

Zoveelste tegenslag voor Corsogroep

Tent Lansink-Bluiminck zwaar
beschadigd na storm

Lichtenvoorde - De bouwtent van corsogroep Lansink-Bluiminck is dit weekend zwaar beschadigd tijdens de storm die overtrok. In zijn geheel is de tent meer dan een meter ontzet waardoor staanders, schoren en zeilen, verbogen, braken en scheurden. De naastgelegen bomenrij heeft groter leed voorkomen.

Dat de najaarsstormen corsotenten zwaar op de proef stellen is wel bekend. Daarom worden in een regulier jaar de zeilen van de tent gehaald waardoor deze een minder grote windvanger wordt. Maar dit jaar was afwijkend voor de groep. Om voorbereidingen te doen voor de aanstaande verhuizing van de tent bleef deze de hele winter in gebruik.

Plotselinge windvlaag
Bouwer Ewald Berendsen was in de tent op het fatale moment: "Nadat het even rustiger leek te gaan waaien kwam er plotseling een windvlaag. Eén voor één knakten de staanders van de tentconstructie, ook de schoren die er extra voor dergelijk weer in geplaatst waren klapten dubbel alsof het niets was. Ik kon niet anders dan naar buiten rennen voor het geval dat."

Niet de eerste tegenslag
Voor de groep die vorig jaar nog het theatrale 'Gondola Regatta' bouwde is dit niet de eerste tegenslag van het jaar. Afgelopen zomer hadden een tweetal stortbuien al een dermate impact op hun eigen dahlialand dat vrijwel alle dahliaknollen zijn weggerot, goed voor een schadepost van 9.000 euro voor nieuwe knollen en gemiste leveringen. Ook werd in december de bouwvergunning voor een vast onderkomen afgewezen door de gemeente.

Strijdbaar is de groep als nooit tevoren. Direct na de eerste oproep stonden er meer dan 30 helpers klaar om te redden van de tent wat nog kon. Tot laat op zaterdagavond is de groep bezig geweest met de gehele constructie te verstevigen en zeilen opnieuw vast te maken.

Financiële plaatje
"Hoe we het gaan doen weten we nog niet, maar we zullen komend jaar onszelf laten zien in het corso, dat zijn we aan onszelf verplicht. Hoe we dit financieel rond krijgen heb ik nog geen idee van. Dit was net een klap teveel" aldus voorzitter Frank Knippenborg. Of er komend jaar nog in de tent gebouwd kan worden of dat deze volledig opnieuw geconstrueerd moet worden is nog niet duidelijk voor de groep.

Deze tegenslag was net een klap teveel

Hoop voor vaste plek
Dit zal de komende weken bekeken worden. De hoop voor een vaste hal om leed in de komende jaren te voorkomen, leeft bij de groep. Alleen is dit tot nu toe voor de gemeenteraad nog steeds onbespreekbaar.