Kinderen voeren circusvoorstelling op

'Drama' bij kinderopvang Humanitas

Dit jaar was 'drama' een pedagogisch speerpunt bij Kinderopvang Humanitas. Op zoek naar een spetterende afsluiting brachten kinderen het idee van een circusvoorstelling in. Dat resulteerde in een onvergetelijke voorstelling voor alle ouders en andere familieleden op dinsdag 23 december.

Douwe, die circus Bongo vertegenwoordigt, werd verwelkomd door 35 kinderen. Hij deed allerlei kunstjes, jongleren, een trucje met sigarendoosjes en hij liet nog een nieuwe truc zien! Toen de kinderen enthousiast waren gemaakt, kon het echte werk beginnen. Ze werden op leeftijd verdeeld in 4 groepen en binnen een paar uur waren alle acts uitgewerkt.

De jongste kinderen van 4 jaar zorgden voor een act met paarden. Ze lieten hun (stok)paarden een pirouette doen en over een stok heen springen. De 5-jarigen maakten een Chinese lintendans met de mooiste figuren. Het volgende groepje bestond uit lenige jongens. De limbostok werd opgezet en één voor één gingen ze er soepel onderdoor.

De oudste kinderen van 8 tot 11 jaar deden een balanceeract met ook allerlei eigen ideeën. Iedereen kon tijdens de voorstelling koorddansen en drie kinderen lieten nog zien dat ze op een grote bal konden lopen. Het publiek was erg enthousiast, kortom een slaagde voorstelling.