PvdA ombudswerk Oost Gelre

Oost Gelre - Het Ombudsteam PvdA Oost Gelre helpt u de weg te vinden! Het Ombudsteam geeft u een steuntje in de rug als u vastloopt in een wirwar van regels.

Heeft u een probleem met het energiebedrijf of de woningbouwcorporatie? Voelt u zich onrechtvaardig behandeld door een gemeentelijke instantie of duurt uw uitkeringsaanvraag veel te lang? Voelt u zich niet gehoord of begrepen? Schakel het Ombudsteam in.
Het Ombudsteam probeert voor iedereen een antwoord te vinden om bij te dragen aan de oplossing van een probleem. Het Ombudsteam denkt met u mee, zoekt uit en verwijst door naar de juiste persoon. Als het nodig is wordt de PvdA Gemeenteraadsfractie of de Tweede Kamerfractie ingeschakeld. De dienstverlening is gratis.

Ombudsteamleden
Evelien Luttikholt. Zij woont in Groenlo. Evelien is voorzitter van het team en heeft de portefeuille armoede en zorg (AZ). Zij is daarnaast Roze Ombudsvrouwe: problemen van homoseksuele mannen en vrouwen kunnen aan haar worden voorgelegd.
Voorbeelden van onderwerpen zijn: bijstand, voedselbank, jeugd- gezins- en ouderenzorg.
Rein Annema. Hij woont in Lichtenvoorde. Rein is secretaris/penningmeester van het team en heeft de portefeuille Wonen en Geld (WG).
Voorbeelden: betaalbaarheid van de (eigen- of huur-) woning, huurtoeslag, zorgtoeslag, beslag, budgetteren, schuldhulpverlening. Rein heeft tevens de gedragingen van ambtenaren en bestuurders in zijn portefeuille. In die functie verwijst hij door naar de ombudsman van de gemeente Oost Gelre. Ook bij integriteitskwesties verwijst hij door naar de desbetreffende instantie.

De leden van het ombudsteam hebben een zwijgplicht. Zij hebben een vertrouwensfunctie, waarbij de inhoud van de gesprekken vertrouwelijk van aard is. De ombudsvrouw of ombudsman zal de inhoud van het gesprek niet verder vertellen. Alleen indien er sprake is van een vermoeden van een strafbaar feit zal deze basisnorm worden verlaten. De leden van het ombudsteam zijn namelijk verplicht aangifte te doen bij het Openbaar Ministerie, als er een vermoeden van een strafbaar feit is.


ombudsteampvdaoostgelre@gmail.com
iedere donderdag van 17.00-18.00 uur telefonisch spreekuur, 06-29251771.