Bijdrage uit Skanfonds voor BMV Mariënvelde

Mariënvelde - De BMV Mariënvelde krijgt voor haar zorgcorporatie een bijdrage van Skanfonds voor de inrichting van de gemeenschappelijke ruimte, dagbesteding en keuken van hun Brede Maatschappelijke voorziening in Mariënvelde.

Deze bijdrage is noodzakelijk wil de zorgcorporatie haar dingen kunnen doen, zoals ze deze tot doel heeft gesteld. De BMV en zorgcorporatie zijn uniek omdat zij niemand uitsluiten, iedereen is welkom en de zorgcorporatie beslaat de totale zorg. Zij is niet leeftijdsgebonden.

Voor de inrichting van de dagbesteding van verschillende doelgroepen en de nodige materialen om de dagbesteding vorm te kunnen geven, heeft het Skanfonds besloten de maximale subsidie toe te kennen die zij voor dergelijke projecten besteden.

"Wij zijn zeer verguld met deze bijdrage. Het geld kunnen we goed gebruiken. Wij zijn erg blij dat het Skanfonds de doelstellingen zoals van ons onderschrijven en bereid zijn deze maximaal te ondersteunen. Het is al vaker gezegd, maar het Skanfonds geeft aan dat dit project, dat als pilot geldt voor de gemeente, provincie, uniek is in zijn vorm", zo laat men bij de BMV Mariënvelde weten.

Het Skanfonds vult aan: "De participatie van alle inwoners van Mariënvelde om iedereen binnen het dorp te kunnen betrekken in de hun samenleving is bijzonder. Dat dagbesteding in verschillende vormen in samenwerking met de verenigingen en instanties en zorgpartijen tot stand is gekomen is een prestatie van de initiatiefnemers.

Het unieke hiervan verder is dat de gehele zorg bij de zorgcorporatie komt te liggen. Mariënvelders ervaren het als heel gewoon, maar in feite zijn zij met hun participatiesamenleving verder dan de rest in."