Nieuwe zithoek voor minisoos 't Kempken.
Nieuwe zithoek voor minisoos 't Kempken. Foto: PR

Nieuwe zithoek in dorpshuis 't Kempken voor Minisoos

Harreveld - De Minisoos Harreveld heeft in overleg met de bezoekers een gemakkelijke zithoek gerealiseerd waar de bezoekers van de Minisoos, onder het genot van een kopje koffie of ander drankje, een gezellig samenzijn kunnen hebben. Met het oog op de aanstaande veranderingen in de WMO zullen deze meubels bovendien extra goed van pas komen als er straks meer opvang in het dorpshuis gerealiseerd moet worden.

Elke donderdagochtend komen de bezoekers van de Minisoos bijeen. Er zijn dan georganiseerde activiteiten waar iedereen aan mee kan doen.
Het doel van de Minisoos Harreveld is om ouderen die zich verbonden voelen met Harreveld, samen te brengen en hen een leuke ochtend te bieden. De Minisoos kan voor vervoer zorgen. Lijkt het u leuk om de soos eens te bezoeken, of wilt u er meer over weten, neem dan contact op met Josefien Stoltenborg, tel. 0544-375282 (in de avonduren).

Ook bestaat er voor alle inwoners van Harreveld de mogelijkheid om dagelijks binnen te lopen in de 'huiskamer', voor een kopje koffie, een praatje, of het lezen van een krant. Ook zij kunnen gebruik maken van de nieuwe zithoek.

Naast de aanschaf van de zithoek is er in juni 2014 servies gekocht om de activiteit 'Kom Met-Etten' te kunnen organiseren met eigen servies. Voorheen werd het servies geleend. De aanschaf van een eigen materiaal vergemakkelijkt de organisatie van deze activiteit. Het doel van deze open maaltijd is het vergroten van de onderlinge contacten binnen en buiten het dorp, bovendien geeft het een boel extra gezelligheid. 'Kom Met-Etten' wordt elke derde donderdag van de maand georganiseerd, van 12.00 tot 13.30 uur. Alle leeftijden zijn welkom. Opgave is mogelijk via het dorpshuis, tel. 0544-372959.

Zowel de financiering van zithoek en het servies zijn mede mogelijk gemaakt door een financiƫle bijdrage die werd ontvangen van Stichting Bretano en Stichting R.C. het Maagdenfonds.