De GWK-ploeg 2015.
De GWK-ploeg 2015. Foto: PR

Goud Isha Brouwer op GWK

Lichtenvoorde - Het was de eerste editie van de Gelderse Winter Kampioenschappen (GWK) nieuwe stijl: met alleen maar 50 en 100 meter nummers en zonder de miniorenzwemmers, zij krijgen hun eigen kampioenschap later dit seizoen. Vooraf was lang onzeker wie mocht deelnemen aan dit kampioenschap. Maar op de startlijst bleek Livo behoorlijk goed vertegenwoordigd: 12 zwemmers met in totaal 44 individuele starts en nog eens drie estafetteploegen.

Isha Brouwer en Indy te Molder hebben op de 100m vlinderslag laten zien tot de beste zwemsters van Gelderland te behoren. Isha was de grote favoriet voor goud en heeft dat waargemaakt: zij pakte op duidelijke wijze de eerste plaats en werd Gelders Kampioen.
Indy ging vanaf de eerste meters mee met de snelsten en wist dat vol te houden. Dit werd beloond met een bronzen medaille en een verbetering van haar beste tijd met maar liefst 12 seconden. Twee Livo-zwemmers dus samen op het podium.
Isha pakte naast het goud ook nog een bronzen medaille op de 100m rugslag, 50m vlinderslag en 100m wisselslag.
Jason Browne wist, ondanks wat minder trainingskilometers in de benen, een bronzen medaille op de 50m en 100m rugslag te winnen. Op het koningsnummer, de 100m vrije slag, zwom hij ruim onder de minuut, dik twee seconden sneller dan hij ooit was.
Dave Holweg was de enige zwemmer van Livo die op alle negen zwemnummers in actie mocht komen en hij wist op twee onderdelen een medaille te winnen: zilver op de 100m wisselslag en brons op de 100m rugslag.
Esli Brouwer kwam acht keer in actie en haar hoogste notering was een vierde plaats op de 50m en 100m schoolslag. Ruben Knufing wist alle vier keer dat hij aan de start kwam zijn persoonlijk record te verbeteren. Voor Ivar Visser zat er dit keer geen persoonlijk record in. Amber Knufing en Marinka Oonk kwamen uit op de 100m vrije slag maar konden geen potten breken. Marinka verbeterde nog wel haar 50m rugslagtijd.
Naast deze individuele starts kwam Livo ook nog uit op drie estafettenummers. De dames estafetteploeg, bestaande uit Esli Brouwer, Amber Knufing, Tara Visser en Marinka Oonk, had een lastige opgave want de opponenten waren allemaal wat ouder en sneller.
De 4x 50m vrije slag jongens-estafetteploeg, bestaande uit Ruben Knufing, Ivar Visser, Jason Browne en Mart Bluiminck, en de 4x 50m wisselslag estafetteploeg, bestaande uit Ruben Knufing, Jesse Beerten, Timon Dekkers en Ivar Visser, leverden een enorme strijd maar beide keren resulteerde de ondankbare vierde plaats. Wel werd twee keer de inschrijftijd verbeterd.