De spelers van Partoli.
De spelers van Partoli. Foto: PR

Lieveldse toneelveriniging speelt de komedie Edelweiss

Toneelvereniging Partoli speelt voorstelling op nieuwe locatie

Lievelde - Donderdag 5, vrijdag 6 en zaterdag 7 februari aanstaande speelt de Lieveldse toneelvereniging Partoli het stuk Edelweiss, een komedie in drie bedrijven, geschreven door Carl Slotboom.

Edelweiss is een gezellig, knus hotelletje in de Oostenrijkse Alpen. Het is hartje zomer, dus er is volop vertier en bedrijvigheid. Diverse gasten maken er hun opwachting. Zo is daar een toneelschrijver die door z'n uitgever een vakantie aangeboden heeft gekregen, er wordt echter wel verwacht dat hij met een nieuw stuk begint te schrijven.

Ook een vogelkenner behoort tot de gasten en dan verblijft er ook nog een clubje bestaande uit dames die elk jaar speciaal naar de bergen komen om hun hobby uit te oefenen. Ene heer Robert Krems maakt de gastenlijst compleet.

Diverse ontwikkelingen zorgen ervoor dat er van een ontspannen vakantie of verblijf absoluut geen sprake is, er gebeuren vreemde dingen in het doorgaans zo rustige hotelletje.

En als de toneelschrijver er vanuit gaat dat de damesclub voor heel andere 'activiteiten' naar Hotel Edelweiss is gekomen dan verwacht, slaat de verwarring ook nog eens toe.
Kortom, volop wendingen en ontwikkelingen in deze komedie.

Nieuwe locatie
Dit jaar speelt Partoli voor het eerst op een voor hen nieuwe locatie. Na ruim 40 jaar bij Reijrink te hebben gespeeld verhuist de toneelvereniging naar Erve Kots. Zoals bekend is de familie Reijrink afgelopen jaar gestopt met horeca-activiteiten en is hun locatie overgegaan op een nieuwe eigenaar en heeft het bedrijf ook een nieuwe naam, Loco.

Na ruim 40 jaar verhuist Partoli naar Erve Kots

Na een ingrijpende metamorfose heeft de zaal een geheel andere uitstraling gekregen en is het in het totaalplaatje voor Partoli, qua mogelijkheden, wat beperkter geworden. Hierdoor ontstond het gevoel dat eventuele uitvoeringen niet tot optimale tevredenheid zouden stemmen.
In goed overleg met de nieuwe eigenaren is derhalve besloten afscheid te nemen van de locatie in het centrum van Lievelde en te verkassen naar het fraaie buitengebied, waar Erve Kots Partoli een warm onthaal bood.


donderdag 5, vrijdag 6 en zaterdag 7 februari 2015
20.00 uur
Herberg Erve Kots, Lievelde
voorverkoop onder andere bij: Café de Barbier en Herberg Erve Kots in Lievelde, Delicious Doppen in Lichtenvoorde