Zorgboerderij Bergensteijn heeft de nieuwe dagopvang in gebruik genomen.
Zorgboerderij Bergensteijn heeft de nieuwe dagopvang in gebruik genomen. Foto: Gerwin Nijkamp

Nieuwe dagopvang Bergensteijn

Vragender - Eindelijk was het zover. Na vele maanden van ruimen, slopen, bouwen, timmeren en schilderen heeft Zorgboerderij Bergensteijn in Vragender afgelopen week haar nieuwe dagopvang in gebruik genomen.

Tot nu toe waren de bezoekers te gast in een deel van de woning van Frans en Lyda, maar vanaf heden kunnen ze in een tot dagopvang verbouwd deel van de schuur hun intrek nemen. "De tuin is nog niet klaar, maar de nieuwe ruimte biedt al veel gemak en de bezoekers zijn
uitermate tevreden met hun nieuwe stek" zegt Lyda, eigenaresse van de zorgboerderij. Bergensteijn biedt dagopvang aan 6 bejaarden met een lichamelijke of geestelijke achteruitgang. Op basis van een indicatie hebben zij de mogelijkheid tot deelname aan de dagopvang. Lyda: "Het is van belang om mantelzorgers te ontlasten zodat ze langer hun veelal zware taak als mantelzorger kunnen blijven vervullen. Samen met vrijwilligers bieden wij de bezoekers structuur, ontspanning en aandacht. Hierbij heb ik bewust voor kleine groepen gekozen zodat ieder de juiste aandacht krijgt en zich op zijn of haar gemak voelt en wij ervaren dat dit werkt". Zorgboerderij Bergensteijn ligt in Vragender en draait sinds maart vorig jaar. Het is een initiatief van Lyda van den Berg die voorheen op zorgboerderij Mentinkberg heeft gewerkt. Nadat dat moest sluiten heeft Lyda zelf het initiatief genomen door thuis aan de Oorschotweg dit werk voort te zetten. Komend voorjaar is er een open dag.