Voetbal

KSH wint nipt van Mariënvelde: 5-4

In deze oefenwedstrijd op een ondergesneeuwd veld kwam KSH al snel op voorsprong door Jeroen uit een penalty. Niet veel later kreeg Mariënvelde ook een penalty, maar deze werd gekeerd door Daan die ondanks zijn korte nachtrust op dreef leek. Door een persoonlijke fout van Luuk T werd het niet veel later 1-1. KSH-trainer Marco beval Tonnie: "Goa ff'n thee zetten veur onz'n jongens". Na een soloactie schoot Jeroen wederom en zette de 2-1 op het scorebord, dat overigens niet aanstond gezien er op de velden van DZSV werd gespeeld en daar doen ze zondags niet.
KSH kon de eerste helft niet met voorsprong afsluiten, na onnodig balverlies van Davey kon Mariënvelde langszij komen. De tweede helft kwam rots in de branding, de legende Sammie Wolters in het veld. Hij had slechts 10 minuten nodig om zijn zwarte schoenen te laten spreken en tekende aan voor de 3-2. Kort hierna werd er een doelpunt van Mariënvelde afgekeurd. Even later leek Dave nog steeds niet helemaal wakker, waardoor de Mariënvelde-spits kon aanleggen voor de 3-3. Nogmaals werd er beroep gedaan op kilometervreter Sammie die de 4-3 meedogenloos wist binnen te schieten. Hierna werd het snel 4-4 door geklungel achterin. De wedstrijd vloog alle kanten op. Sammie had nog steeds lucht over en na een goede dieptebal van Helmut ging Sammie het sprintduel aan met zijn directe tegenstander. Moeiteloos werd dit duel gewonnen en hard gaf hij de bal voor op Jasper. Op het eerste gezicht leek deze bal aan Jasper voorbij te gaan, maar op één of andere manier kreeg hij de bal toch nog tussen de palen. 5-4, de eindstand.