Normaal opnieuw naar Beltrum

Op de laatste veldtocht doet Normaal ook Beltrum aan. De afgelopen 40 jaren heeft de band daar al meerdere geweldige optredens gehad.

De Stichting Volkfeest Beltrum (SVB), die de organisatie van Normaal in Beltrum regelt, heeft als standpunt dat iedereen na afloop tevreden weer naar huis moet gaan. Normaal laat op Pinksterzondag, 24 mei aanstaande, Beltrum weer op haar grondvesten schudden. Men heeft in het verleden bewezen, om de woorden van Bennie Jolink te gebruiken, "het spul te laten trillen als een puddingbrood". Een Normaal-optreden in Beltrum kenmerkt zich door een geneugelijk Achterhooks feestje. Daarom wil men de mensen rondom en in Beltrum als eersten de kans geven op toegangskaarten. Want een keer gaat gelden VOL is VOL. Dat men straks nee moet verkopen is al vervelend genoeg, maar dan liever niet aan mensen dicht in de buurt.
Daarom is er op vrijdagavond 30 januari bij de sporthal een voorverkoop, zodat de Beltrumsen en noabers zich als eersten van toegangskaarten kunnen voorzien. De voorverkoop begint om 20.00 uur. Als er nog kaarten overblijven, liggen ze per 1 februari bij Café Restaurant Dute en supermarkt Coöp, ook in Beltrum. Tevens starten dan de internetverkoop via www.normaalinbeltrum.nl. Kaarten kosten € 25 per stuk. Elke koper krijgt tijdens de voorverkoop in de Spilsoos het eerste pilsje gratis aangeboden van Normaal.