Het bestuur van Harvelt tekent de akte van oprichting.
Het bestuur van Harvelt tekent de akte van oprichting. Foto: PR

Leden en historisch materiaal gezocht

Oudheidkundige vereniging Harvelt gestart

Harreveld - Na maanden van voorbereiding heeft Harreveld er een vereniging bij. Per 1 januari 2015 is er een oudheikundige vereniging opgericht, die de naam draagt van de voormalige havezate, te weten 'Harvelt'.

De oprichters zijn begaan met de geschiedenis van Harreveld. Over het kasteel en zijn voormalige bewoners is veel bekend, maar van de geschiedenis van het dorp zelf is geen compleet overzicht.

Ongetwijfeld ligt er historisch materiaal- over boerderijen, gebeurtenissen, (voormalige) verenigingen en inwoners - op zolders te verstoffen en in de vergetelheid te geraken. De oudheidkundige vereniging wil voorkomen dat dit materiaal, van onschatbare waarde, verloren gaat. Door het in een geschikte archiefruimte in dorpshuis 't Kempken samen te brengen en te archiveren hoopt Harvelt de geschiedenis van het dorp toegankelijk te maken voor iedereen die hierin geïnteresseerd is.

Wilt u lid worden van deze club of heeft u foto's op uw zolder van bijvoorbeeld de wandeldagen, een dagje Vennebulten met Licht en Lucht, de fokveedagen, dia's van het jeugdkamp, archiefmateriaal van voormalige verenigingen? Meld het op okvharvelt@yahoo.com en er wordt voor veilige opslag gezorgd.