Harmonie St. Caecilia in concert.
Harmonie St. Caecilia in concert. Foto: PR

Concert St. Caecilia valt uitstekend

Lichtenvoorde - "Een mooi en sprankelend begin van 2015. Een 8+." Zo typeerde iemand het nieuwjaarsconcert van Harmonie St. Caecilia van afgelopen zondag. Het bestuur had het publiek gevraagd zijn beleving kort op papier te zetten.

Goede muziekkeuze, herkenbare muziek is belangrijk, soms moeilijke stukken, Dichter und Bauer misschien te moeilijk, toch goed en gedurfd gespeeld. Met lef gespeeld. Kritische noten: meer variatie in muziekkeuze was mooier geweest, wat vlottere nummers bijvoorbeeld ook popnummers.

Mooi gemengd gezelschap, oud en veel jong talent. Goede concentratie, serieus en toch vrolijk. Soms te ingetogen. Bijdrage van de orkestklas: geweldig. Complimenten voor de kleding, stijlvol met leuke sjaals en strikjes. Dirigent is vakvrouw met passie, bezieling en bevlogenheid.

Het concert was weer een feest, gemütlich, soms kippenvel. Sfeer en stijl. Gezellig zitten in de zaal. Typering van enkele jongeren: gaaf, cool, vet.

Ontvangst met bonbon kwam warm over. De akoestiek is niet goed, jammer. Elk jaar doen. Muziekstandaards moeten iets lager.

Muziek is stimulans voor het dorp. Word allemaal donateur!