De jubilarissen van St. Agatha.
De jubilarissen van St. Agatha. Foto: PR

Jubilarissen geëerd tijdens ledenvergadering

40 jaar en 25 jaar lid bij St. Agatha

Harreveld - Maandag 19 januari 2015 heeft muziekvereniging St. Agatha de jaarlijkse ledenvergadering gehouden waarop belangrijke punten besproken werden, jubilarissen bekend werden gemaakt en er geƫvalueerd werd. Tijdens deze avond vierde de vereniging het heugelijke feit van twee jubilarissen: Jeannette Krabbenborg en Nico Harbers, resp. 40 jaar en 25 jaar lid.

Jeannette is in 1974 lid geworden van muziekvereniging St. Agatha. Ze is destijds begonnen op klarinet om in 1986 over te stappen op de grote versie hiervan, de basklarinet. Sindsdien is ze niet meer weg te denken uit het orkest. Iedere week is ze trouw op de repetitie om muziek te maken maar ook om bij te kletsen met collega-muzikanten.


Tevens is ze ook op niet-muzikale wijze actief geweest binnen St. Agatha. Ze heeft jarenlang een bestuursfunctie vervuld, in de muziekcommissie gezeten en de laatste jaren was ze actief betrokken bij het jeugdorkest en de jeugdopleidingen.

Nico is zo'n 25 jaar geleden begonnen als vaandeldrager. Destijds, tijdens de prijsuitreiking van Carnavalsvereniging de Zandbieters in Dorpshuis 't Kempken in Harreveld, werd het vaandel uit de vitrinekast gehaald en stond Nico op het podium te zwaaien met het enige echte vaandel van St. Agatha.
Na een jaar als vaandeldrager gefungeerd te hebben had Nico het muziekvirus te pakken en is hij begonnen met saxofoon spelen. Dit had als gevolg dat hij zelf een altsax, tenorsax en baritonsax heeft aangeschaft. Momenteel speelt hij in het orkest op bariton saxofoon en speelt daarnaast ook mee in de Big Band van muziekschool Boogie Woogie.
Nico is een echte verenigingsman. Als er vervoer nodig is, dan is z'n bus altijd beschikbaar. En als Nico feest geeft, hoort de hele vereniging erbij.

Twee jubilarissen waar de vereniging trots op is. Daarom werd er na de vergadering aan de bar op geproost. St. Agatha hoopt dat Jeanette en Nico nog lang lid zullen blijven.