Mijntje en Mick trots op hun medailles.
Mijntje en Mick trots op hun medailles. Foto: PR

Medaille voor Mijntje Wopereis en Mick Wiegerinck

Lichtenvoorde/Groenlo - Tijdens de zwemwedstrijd van afgelopen zaterdag zijn er successen geboekt door de jonge zwemploeg van Livo. In Groenlo waren de minioren zwemmers van Oost-Gelderland bijeen voor het derde deel van het Minioren Circuit.

Mijntje Wopereis beet het spits af en ze zwom haar 200 meter wisselslag tijd helemaal aan gort en dat was goed geweest voor een medaille, ware het niet dat ze bij de schoolslag niet helemaal correct had aangetikt. Daardoor werd ze gediskwalificeerd. Even later pakte ze wel zilver op de 50m vrije slag met goede tijd. Ook Mick Wiegerinck zwom de 200m wisselslag. Bij hem ging de vlinderslag niet helemaal goed maar hij zwom wel zijn beste tijd met maar liefst 28 seconden uit de boeken. En ook hij maakte het helemaal goed op de 50m vrije slag. Hij tikte als derde aan en kreeg dus brons.

Niels Bouwmeester eindigde op de 100m wisselslag net naast het podium maar haalde wel een dik persoonlijk record. Verder zwom hij voor het eerst de 400m vrije slag in een wedstrijd, hij knabbelde daarbij maar liefst 17 seconden van zijn trainingstijd af. Karyn Wopereis kwam uit op de 100m wisselslag en verbeterde zichzelf met negen seconden. De junioren Indy te Molder, Babet Klein Goldewijk en Isha Brouwer zwommen de 200m wisselslag en de 200m rugslag. Ook hier regende het persoonlijke records.