Sint Switbertus ontwikkelt Vogelschieten 2.0

Lichtenvoorde - Al meer dan honderdvijftig jaar wordt op de kermismaandag het vogelschieten in Lichtenvoorde georganiseerd door, de laatste 96 jaar, het Lichtenvoordse Schuttersgilde Sint Switbertus.

Sinds een aantal jaren nam het aantal deelnemers aan het Vogelschieten op de kermismaandag af. In de voorjaarsvergadering van 2014 is besloten om een DenkTank Vogelschieten 2.0 in het leven te roepen die de leden van Sint Switbertus gaat voorstellen hoe het anders kan. Op zondag 8 februari zullen tijdens de voorjaarsvergadering 2015 de voorstellen van de DenkTank aan de leden worden gepresenteerd.

Alle leden van Sint Switbertus zijn persoonlijk uitgenodigd om tijdens de voorjaarsvergadering mee te praten en te discussiëren over de voorstellen. De hieruit voortvloeiende definitieve voorstellen zullen door het bestuur op haalbaarheid (organisatorisch en financieel) worden beoordeeld. Indien er geen bezwaren zijn dan worden de voorstellen doorgevoerd.

Hieronder leest u in het kort een aantal onderwerpen dat aan de orde komt:

De in 2014 ingezette wervingscampagne zal worden gecontinueerd en uitgebreid. Hierbij zal de sociale media een belangrijke plaats krijgen. Ook zal de website van Sint Switbertus vernieuwd moeten worden. De huidige website voldoet niet meer aan de moderne wensen en eisen van deze tijd. Verder zal er overlegd worden hoe de deelname door groepen kan worden gestimuleerd en over eventuele korting voor jongeren van 18 t/m 21 jaar.

De deelname door groepen wordt gestimuleerd. Ten slotte wordt er bekeken of het koningspaar op het bordes van het gemeentehuis gehuldigd wordt of op het Swite terrein en de presentatie van het vogelschieten in handen geven van een presentator ondersteund door een DJ.

In de advertentie in deze ELNA treft u de uitnodiging en agenda aan van de voorjaarsvergadering.


Ga ook de strijd aan tijdens de CorsoQuiz 2015

Lichtenvoorde - Welke corsogroep weet het meest van het corso? Op deze vraag zal in maart een antwoord gevonden worden. Corsogroep Lansink-Bluiminck organiseert dan de CorsoQuiz 2015. Deze week zijn alle groepen uitgenodigd om de uitdaging aan te gaan.

Tijdens één van de voorrondes in de Lichtenvoordse cafés kunnen groepen zich plaatsen voor de spectaculaire finale op vrijdag 27 maart bij het Doktertje. De deelnemende teams dienen uit vier spelers te bestaan. Personen die op een andere manier betrokken zijn bij het corso zijn ook meer dan welkom benadrukt de organisatie.

Enige algemene kennis en muziekkennis kunnen geen kwaad, echter zal de avond nagenoeg volledig gedomineerd worden door het Lichtenvoords corso met af en toe een uitstapje naar andere corso's. Er zal gekeken worden naar recente historie, maar ook het verdere verleden zal voorbij komen. En er zal niet enkel gekeken worden naar de feitenkennis, maar ook het fotografisch geheugen zal getest worden. Met recht een echte CorsoQuiz.
Tijdens de voorrondes, op donderdagen, zullen per avond enkele teams de strijd met elkaar aangaan voor een plaats in de finale. De voorrondes zullen plaatsvinden bij verschillende horecazaken in Lichtenvoorde. De finale avond zal op 27 maart plaatsvinden bij 't Doktertje en afgesloten worden met een spetterend feest.

Bij de stormschade van enkele weken terug bleek voor Lansink-Bluiminck maar weer de samenhorigheid tussen de groepen op zulke momenten. Dit zal met deze avonden nog verder gestimuleerd worden. Enorm gezellig, geef je op! Meer info is te vinden op de website van Lansink-Bluiminck.