Groei & Bloei afdeling Oost Gelre-Winterswijk

Lezing Ecologisch Moestuinieren

Lichtenvoorde - Op dinsdag 3 februari organiseert Groei & Bloei afdeling Oost Gelre-Winterswijk een lezing over 'ecologisch moestuinieren'. Wim van Lier verzorgt deze avond.

Hij vertelt wat te verwachten: "Ecologisch moestuinieren is samenwerken met de natuur en rekening houden met de betrekkingen tussen dieren, planten en mensen. Zo krijg je bewondering voor de eigenheid van het gewas, observeer je het groeiproces en bied je ondersteuning op een natuurlijke manier. Met een eigen moestuin weet je wat je eet; moestuinieren komt niet alleen voort uit gevoel voor veilig voedsel maar ook uit respect voor het milieu. De eigen tuin is voor velen immers het meest gekoesterde plekje. Op de ecologische manier krijgen alle groentes en klein-fruit de tijd om in een natuurlijk tempo te groeien met als resultaat een prachtige moestuin met lekkere, smaakvolle gewassen."
Van Lier zal ook spreken over starten, meststoffen, teeltplan en spitten. Daarnaast wordt uitgelegd hoe ongewenste planten in toom gehouden kunnen worden en komt het probleem van ongenode gasten aan de orde.
Het belooft een boeiende en leerzame avond te worden, voor diegenen die al een moestuin hebben of voor mensen die er wellicht mee willen starten. Iedereen wordt ontvangen met een kop koffie.


dinsdag 3 februari om 19.30 uur, HCR 't Zwaantje, Zieuwentseweg 1, Lichtenvoorde
leden van Groei & Bloei gratis, niet-leden € 5