Frank Kraaijeveld & Marco Nicola van Bintangs en Trembling Highbury's.
Frank Kraaijeveld & Marco Nicola van Bintangs en Trembling Highbury's. Foto: PR

Muzikanten van Bintangs en Trembling Highbury's naar Groenlo

Taste Akoestisch met Frank en Marco

Groenlo - Op de goed bezochte akoestische middagen van Rockcafé Taste, zal dit keer niemand minder dan Frank Kraaijeveld, van de legendarische Bintangs, aantreden. Hij brengt Marco Nicola van The Trembling Highbury's mee en ze zullen authentieke songs van beide bands en ook eigen werk spelen. Roland en Marion van Taste, grote fans van de Bintangs, voelen zich zeer vereerd: "Een muziekmonument op ons podium!"

'Een van de interessantste veteranen van de Nederpop' schreef OOR over Frank, frontman van Nederlands oudste (sinds 1961) en hardste nog spelende bluesrockband. Marco is virtuoos in authentieke Amerikaanse stijlen van gitaarspelen. Hij heeft een warme zangstem en schrijft overtuigende nummers.
In 2007 begon de samenwerking tussen Frank en Marco. Beide muzikanten hebben dan allang hun sporen verdiend, in de Bintangs en The Trembling Highbury's. Drijfveer was de uitdaging om hun songs in een kleine, akoestische setting te spelen. Ondanks - of dankzij - het ontbreken van bas en drums is een heel eigen stijl ontstaan. Soms melodieus, soms melancholiek, maar ook swingend en rockend. Frank en Marco nemen beiden de zang voor hun rekening, ook tweestemmig. Frank zingt en speelt gitaar, Marco zingt en speelt gitaar, slide en dobro. In 2013 verscheen het boek Rhythm & Rhyme, met cd Oertrax, waarop vier songs van het duo.


zondag 1 febr, 17:30 u, entree vrij
Rockcafé Taste, Groenlo