Links Annie Krabben, midden Ad van Schaik en rechts Riet Tap
Links Annie Krabben, midden Ad van Schaik en rechts Riet Tap Foto: Ferry Broshuis

"Het zijn gouden vrijwilligers"

Instuif Lichtenvoorde huldigt drie leden

Lichtenvoorde - De maandelijkse Instuif in de St. Antoniushove had zondagmiddag een wel heel bijzonder karakter. Niet alleen bestaat de Instuif 20 jaar, maar er werden ook drie leden in de bloemetjes gezet omdat ze zich al die 20 jaar op werkelijk tomeloze wijze hebben ingezet voor de Instuif.

Dat waren Ad van Schaik, Riet Tap en Annie Krabben. Secretaris Harry Spekschoor sprak de jubilarissen toe en hij deed dat met passie en in het zo sappige dialect wat het altijd extra bijzonder maakt.

Annie Krabben zorgt al 20 jaar lang met grote inzet voor de koffie en de drankjes. Secretaris Harry Spekschoor had becijferd dat het gaat om 100 zondagen waarop Annie met groot enthousiasme het werkt verricht en dat gaat nog steeds opperbest. En Riet Tap heeft zich eerst ook ingezet voor de facilitair sector, maar heeft daarna het penningmeesterschap op zich genomen. Ze is nauwgezet en komt alles na en de kas is dus uitstekend verzorgd.

Ad van Schaik heeft van de 20 jaar vijftien jaar als voorzitter gefunctioneerd en hij deed dat met volle overtuiging en met heel zijn hart. Hij heeft aan de wieg van de Instuif gestaan, is er altijd nauw betrokken bij geweest en hij werkte onder het stevige motto 'niet lullen maar poetsen'.

Ad vindt het nu na 20 jaar genoeg geweest en dat is zijn goed recht, aldus Harry Spekschoor. Hij heeft het voorzittersstokje dan ook overgedragen. Ad komt van oorsprong uit Brabant maar is in Lichtenvoorde uitstekend ingeburgerd. Laatst had de secretaris hem nog van de tennisbaan zien komen en hij herkende deze sportieve man nauwelijks!

"Je bent de sterke onder de ijzersterken", aldus Harry Spekschoor.

Er waren natuurlijk voor drie jubilarissen prachtige boeketten en ook namens de Antoniushove werd door Lidwien Reukers, facilitair manager daar, dank gebracht voor het werk van de jubilarissen en zij kregen een passend cadeau aangeboden.

Ad van Schaik sprak nog een dankwoord waarbij hij opriep niet thuis te blijven zitten, maar deel te nemen aan het sociale en maatschappelijke verkeer.

Het puilde zondagmiddag echt uit van de mensen in de Antoniushove en die werden ook nog eens getrakteerd op een daverend optreden van De Raddrijers uit Corle.

Elke eerste zondag van de maand is er een dergelijke bijeenkomst en dat slaat heel goed aan. De Instuif vervult dus een belangrijke sociale functie.