De jubilerende dames van VCV.
De jubilerende dames van VCV. Foto: PR

Zeven jubilarissen gehuldigd bij Vrouwen Contact Vragender

Vragender – Tijdens de jaarvergadering van Vrouwen Contact Vragender zijn 7 jubilarissen gehuldigd. Speciaal mevr. Leen Lankveld-Hegeman en mevr. Annie Schuirink-Eekelder, resp. 65 jaar en 60 jaar lid van de vrouwenvereniging.

Na het officiële gedeelte van de jaarvergadering bij restaurant Beneman in Vragender was er aandacht voor de trouwe leden. Leen Lankveld werkte thuis op de boerderij en werd lid in 1950, twee jaar na de oprichting van de Boerinnenbond. Zij fietste met haar zus Dien naar de bijeenkomsten, later met de buurvrouwen Trees Ikink en Dien Lankveld. Annie Schuirink kwam vanuit Groenlo bij de familie Kroezen in Vragender werken en meldde zich in 1955 als lid aan om meer mensen te leren kennen. Beide dames gingen later en nu nog steeds met de buurt mee naar de vereniging, die veranderde in KPO en Zij-aktief en nu VCV.
Goede herinneringen hebben beide dames aan het jaarlijkse Isidorusfeest in april ter ere van de schutspatroon van het platteland, waarbij ook de mannen werden uitgenodigd. Uitstapjes waren er van de Keukenhof naar Huishoudbeurs tot Paleis Soestdijk en Mediapark. Beide dames namen ook vaak deel aan de busreis naar Silvolde voor de Mariahulde in mei. Ook nu nog bezoeken zij regelmatig de activiteiten van de vereniging.

Er waren twee leden met een 40-jarig jubileum, Ellie Lageschaar en Louise Nijrolder. Voor hun 25-jarig lidmaatschap werden nog gehuldigd Els, Astrid en Paulien Lageschaar. Namens de vereniging was er een cadeau in de vorm van een theepot als voederhuisje met een herinneringsplaatje VCV, en een bos bloemen. Na de huldiging werd door de aanwezige leden een toast uitgebracht op de jubilarissen en op het nieuwe jaar.

VCV is een actieve vrouwenvereniging, voor jong en oud, die thans 98 leden heeft. Waarbij nieuwe leden welkom zijn. Ook voor het nieuwe jaar zijn er volop activiteiten met interessante onderwerpen, creativiteit, uitstapjes met de auto en de fiets. Alles onder het mom: gezellig samen!