Klus-counter Lichtenvoorde.
Klus-counter Lichtenvoorde. Foto: PR

Klus-counter is alert op nieuwe ontwikkelingen en trends

Met groeicijfers van 3,5% per jaar in 2015 en 2016 zal de bouwnijverheid naar verwachting relatief krachtig groeien in vergelijking met de Nederlandse economie. Dit blijkt uit de december-raming van het Economisch Instituut voor de Bouw (EIB).

Lichtenvoorde - Koen Marneth heeft in 2012 het bouw- en klussenbedrijf Klus-counter opgericht. Koen is alert op de ontwikkelingen in de markt. De landelijke trend in de bouwwereld ziet hij voor een deel ook terug in de ontwikkeling van de orderportefeuille van zijn bouw- en klussenbedrijf.

Koen vertelt dat Klus-counter uit de particuliere sector vooral opdrachten krijgt voor aanbouw, verbouw en onderhoud. Daarbij is een duidelijke trend zichtbaar naar duurzaam en energieneutraal.

Klus-counter speelt daar nadrukkelijk op in met speciale gevelbekledingsmaterialen en met energiezuinige kozijnoplossingen. Zowel voor houten kozijnen als voor kunststof kozijnen biedt het bedrijf oplossingen met een hoge isolatiewaarde.

"Naast deze ontwikkelingen in de particuliere sector zien wij ook een toenemende belangstelling uit de zakelijke markt," vertelt Koen verder. "Hier bestaat de orderportefeuille hoofdzakelijk uit opdrachten voor onderhoud en opdrachten voor ondersteuning bij herinrichting. Zowel voor kantoor als voor magazijn en productieruimtes."

"We draaien onze hand niet om voor het verplaatsen van een paar duizend meter palletstelling," zegt Koen. "Maar ook een extra bureaublad op maat of het verwijderen van een verdiepingsvloer in een bedrijfshal is geen probleem. Klus-counter bestrijkt het gehele gebied van bouwkundig en installatietechnisch onderhoud."

Deze groeiende vraag vanuit de zakelijke markt, naar allround vakmanschap voor reparatie en onderhoud wil Klus-counter graag bedienen.
Naast de incidentele opdrachten voor onderhoud en verbouwing biedt het klussenbedrijf de mogelijkheid het gehele onderhoud of een deel van het onderhoud aan haar uit te besteden.

Trend naar duurzaam en energieneutraal