Jubilarissen van de ABTB.
Jubilarissen van de ABTB. Foto: PR

25-jarig lidmaatschap

Leden imkersvereniging gehuldigd

Lichtenvoorde - Tijdens de jaarvergadering van 27 januari zijn 2 leden in het zonnetje gezet vanwege hun 25-jarig lidmaatschap van de Imkersbond ABTB afdeling Lichtenvoorde: Corrie Hahné uit Vragender en Dirk Heuzinkveld uit Lichtenvoorde.

Beide imkers kregen een zilveren speld opgespeld door voorzitter Bennie Harbers. Voor beide heren was er ook als blijk van waardering een mandje met streekprodukten en voor hun partners waren er bloemen.
Tijdens genoemde vergadering was ook de bestuursverkiezing aan de orde. De huidige voorzitter Bennie Harbers (Teeuws) was aftredend en stelde zich niet meer herkiesbaar. Bestuurslid Jos Lansink gaf een terugblik op de periode dat Bennie binnen onze vereniging actief was.
Vanwege zijn jarenlange imkerservaring kwam hij al vrij snel in het bestuur. Bennie bruiste van ideeën. Het ledental is mede door zijn inzet gestegen van 12 naar 44 op dit moment. Van de realisatie van de bijenstal was hij de grote animator. Ook was Bennie de drijvende kracht achter de aanleg van de prairietuin, korfvlechten en de bouw van een eigen website.
Jos Lansink bedankte Bennie en ook zijn vrouw Rikie die hem steunde en de gelegenheid gaf dit allemaal te doen voor de Imkersvereniging. Voor al zijn inzet in de afgelopen 11 jaar heeft de imkersbond gemeend ook Bennie met een zilveren speld te moeten decoreren. De afsluitende woorden van Jos Lansink: "Bedankt en we'j hopt ow nog gewoon lange te zeen."