Winterstoppertjes

Voor het tweede achtereenvolgende weekend is de amateurvoetbalcompetitie niet doorgegaan. Ook op Twitter niet. Vanwege winterse omstandigheden. Blijkbaar geeft kunstgras toch niet de zekerheid die ons door al dan niet gesubsidieerde instanties beloofd was.

Wat betekent dat voor het vervolg van de competitie als sneeuw, ijzel, hagel, natte sneeuw en andere seizoensneerslag ons blijven teisteren? Krijg je dan een soort ingedrukt harmonicaschema, met elke avond een wedstrijd, of drie wedstrijden op een zondag?
En de return van de derby, DE derby, die kan toch eigenlijk niet verplaatst worden. Al is het alleen maar vanwege de logistieke voorbereidingen. Het inrichten van de kassa's, het openstellen van de parkeerweiden, het instrueren van de parkeerstadswacht en het voorbereiden van ludieke en irritante acties voorafgaand aan of tijdens de wedstrijd. Acties zonder blijvende de schade aan mens en materieel.
Die roosterproblemen kunnen voorkomen worden door die winterstop af te schaffen. Het weer in Nederland is zo onvoorspelbaar dat zo'n uitgerekte kerstvakantie flauwekul is. Je laat zondagen met prachtig voetbalweer eind december onbenut en in februari krijg je als voetballer op zondagmorgen te horen dat je zaterdagavond toch wel alcohol had kunnen drinken.
Bovendien stellen de winterproblemen in Nederland meestal weinig voor. Maar het lijkt altijd erger dan het is doordat de spoorwegen instorten bij meer dan 11 vlokken. Lievelde is meestal wel stabiel, 2 keer per uur naar de echt grote kernen Winterswijk en Zutphen. Ik hoef tenminste bijna nooit te wachten in de doorzonwachtkamer.
Ik moet ook altijd erg (glim)lachen om het Journaal, waarin getroffen bewoners worden geïnterviewd over hoe het is met die 2 cm sneeuw. Randstadmietjes. Een aantal jaren geleden lag er opeens echt heel veel sneeuw, maar alleen in de Achterhoek en Twente. Daar waar de echte kerels en de echte meiden wonen.
En hoorde je ons klagen? Nee. Ik werd toen geïnterviewd door een razende reporter van de lokale radio van Eibergen toen ik gestrand was op de N18. We hebben het alleen maar over de nieuwe single van Coldplay gehad.

Boer zoekt kleintjes
Heel veel scholen hadden een voorleesontbijt. In het kader van de actie Boer Zoekt Luisteraartjes (Boer Zoekt Kinderen klinkt zo fout) kwam Boer Boris langs bij de toekomst van Oost Gelre. Voorlezend uit een tablet (niet een iPad) zonder touchscreen.
Ik had ook speciaal voor die voorleesweek een verhaal geschreven, jammer dat ze mijn bijdrage niet selecteerden. Ik had het zelf wel voor willen lezen, kom ik ook eens buiten (als er niet te veel sneeuw ligt). Zou niet makkelijk zijn want ik ben erg op mijn privacy gesteld geraakt het afgelopen jaar. Daarom zet ik ook nooit een foto bij mijn column.
Over foto's gesproken: de Elna rectificeerde met een foto van beide Lyfstyl-dames. Ik knip ze altijd uit dus nou heb ik die ene (Marloes) twee keer. Binnenkort maar eens een ruilactie op poten zetten bij een of andere supermarkt. Want een paar Grolse meisjes heb ik zelf nog niet.