Coverband Duckweed uit Lievelde
Coverband Duckweed uit Lievelde Foto: Bernadet te Velthuis

Naar eerste halve finale Clash of the Cover Bands

Publieksprijs Duckweed uit Lievelde

Steenderen - Zaterdag 31 januari vond in Café Heezen in Steenderen de laatste voorronde plaats van dit seizoen voor Regio Oost Nederland in de grootste bandcompetitie The Clash of the Cover Bands, The Benelux Edition 2015. Vijf geselecteerde bands werden in twee categorieën beoordeeld: vakjury en publieksstemmen. De 4-mans Rock coverband Bad Bunny uit Hengelo (Ov) werd door de vakjury beloond met de 1e plaats. De 3-mans Pop, Rock coverband Duckweed uit Lievelde wist zich naar de overwinning bij de publieksstemmen te spelen.

Beide winnaars plaatsten zich hiermee voor de halve finale van Regio Oost Nederland die op zaterdag 7 maart plaatsvindt in Poppodium Metropool in Hengelo Overijssel (main hall). De uiteindelijke winnaars van 'The Clash of the Cover Bands Awards 2015/2016' worden beloond met o.a. een cd-contract met videoclip én een tour van 20 optredens in de Benelux.

Brooks uit Elburg
De eerste band was 4-mans Classic Rock coverband Brooks uit Elburg. Muzikaal technisch een sterke band met een onderscheidende bandbezetting, omdat de leadzangeres ook zeer verdienstelijk Hammond met Leslie speelt en daarmee een behoorlijk bepalende rol in de band heeft.

12 Inch Version uit Nijmegen
De 4-mans Rock coverband 12 Inch Version uit Nijmegen zette ondanks een zeer grieperige leadzangeres een uitstekend optreden neer.

Bad Bunny uit Hengelo OV
Na een wat aarzelend begin wist 4-mans Rock coverband Bad Bunny uit Hengelo (Ov) halverwege haar set de juiste omschakeling te maken. De band behaalde een zeer hoog muzikaal technisch niveau en wist daarmee de vakjury te overtuigen. Als vakjury winnaar staat Bad Bunny in één van de halve finales op zaterdag 7 maart in Poppodium Metropool in Hengelo.

Duckweed uit Lievelde
Met 3-mans Pop, Rock coverband Duckweed stond de uiteindelijke publiekswinnaar van deze selectieronde op het podium. Op goed niveau wist de band met nummers als o.a. Let's Stick Together van Bryan Ferryen She van Green Day een gevarieerde set neer te zetten en een goede interactie met het publiek. Als publiekswinnaar staat Duckweed zeer verdiend in de 1e halve finale op 7 maart.

Gevarieerde set en goede interactie met publiek

Mind Your Step
De 6-mans Pop coverband Mind Your Step uit Zwolle zorgde voor een prima afsluiter van deze voorronde. Met sterke uitvoeringen van de nummers, bracht deze jonge band een gevarieerd repertoire.


www.theclashofthecoverbands.com