Kinderen van BSO Humanitas houden Lichtenvoorde schoon.
Kinderen van BSO Humanitas houden Lichtenvoorde schoon. Foto: PR

Opruimen is toch wel cool

Lichtenvoorde - Steeds meer worden we ons bewust van het belang van afval scheiden, duurzaamheid en gezonder leven. Ook Kinderopvang Humanitas heeft deze onderwerpen hoog in het vaandel staan.

Zo zijn ze, bij diverse centra voor buitenschoolse opvang in Lichtenvoorde, dit jaar gestart met het thema 'van oud naar nieuw'. Hierin wordt d.m.v. diverse activiteiten aandacht geschonken aan milieuvervuiling dicht bij huis, duurzaamheid en recycling.
Op diverse dagen zijn ze met verschillende groepen kinderen, in de omgeving van de BSO een opruimactie aan het houden. Voorafgaand hieraan is een verhaal verteld over 'de Rommelaar', een meneer die allerlei rommel meeneemt naar huis om het te recyclen. Vervolgens zijn de kinderen zelf gaan kijken of in de omgeving ook zoveel afval ligt. Gewapend met grijpers, hesjes, handschoenen en vuilniszakken van ROVA gingen ze op pad.
De kinderen van BSO De Schatberg dachten dat het wel mee zou vallen. Maar tot hun schrik hadden ze in 1 uurtje tijd toch al gauw 8 kg afval verzameld. Het afval bestond uit zakjes, blikjes, sigarettenpeuken, vuurwerk etc. Ze vonden het overigens zo leuk om dit te doen dat ze niet meer wilden stoppen.

"De kinderen hebben de toekomst," zegt de gemiddelde Nederlander. Kinderopvang Humanitas hoopt dan ook met deze actie dat de kinderen beseffen hoeveel rommel zo achteloos op straat wordt gegooid.
Om op een eigentijdse manier dit besef nog meer te versterken komt er van 'Stichting Nederland Schoon' een gamebus op bezoek bij BSO Flierefluiters. De gamebus is aanwezig op 17 februari van 13.00 tot 15.30 uur.

Kinderen in de leeftijd van 7 en 12 jaar zijn welkom om ook een keer te gamen en te ontdekken waarom een schone omgeving nou zo fijn is. Aanmelden hiervoor kan via bsoschatberg@kinderopvanghumanitas.nl.