De GWBK-ploeg 2015.
De GWBK-ploeg 2015. Foto: Mark Ebbers

Zusjes Brouwer zwemmen op NK junioren in Amsterdam

LIVO sterk op Winterkampioenschap

Lichtenvoorde - De Provinciale B-Winterkampioenschappen (GWBK), in zwembad Bloemendal te Nijkerk, hebben voor ZPC LIVO maar liefst 4 kampioenen opgeleverd. Op zaterdag mochten Jason Browne en Ivar Visser op respectievelijk de 100 meter wisselslag en de 100 meter schoolslag plaats nemen op het hoogste podium en kregen een gouden medaille omgehangen. Op zondag was het de beurt aan Indy te Molder en Mart Bluiminck, die goud wonnen op respectievelijk de 100 meter schoolslag en 100 meter vrije slag.

Er werden in totaal 17 medailles behaald, ook 8 zilveren en 5 bronzen. Een zilveren plak was er voor Marinka Oonk op de 100 meter rugslag en 100 meter schoolslag, Jason Browne op de 100 meter vlinderslag, Ivar Visser op de 100 meter vrije slag en Mart Bluiminck op de 100 meter rugslag.

Zilveren medailles
Verder behaalde 3 estafetteploegen een zilveren medaille, namelijk op de 4x 50 meter wisselslag dames, waarvoor uitkwamen Marinka Oonk, Tara Visser, Kristy van Braak en Amber Knufing.
En op de 4x 50 wisselslag heren, waaraan deelnamen Ruben Knufing, Jesse Beerten, Timon Dekkers en Ivar Visser en op de 4x 50 meter vrije slag heren, met als deelnemers Jesse Beerten, Chris Bluemink, Timon Dekkers en Mart Bluiminck.
Bronzen medailles
Brons werd er gehaald door Indy te Molder op de 100 meter wisselslag en Esli Brouwer op de 100 meter rugslag. En bij de jongens door Ivar Visser op de 100 meter vlinderslag en Ruben Knufing op de 100 meter wisselslag en 100 meter vlinderslag.

Zusjes zwemmen op NK junioren
Tijdens het NK zwemmen voor junioren in Amsterdam werd Livo vertegenwoordigd door Esli en Isha Brouwer. Esli kwam aan de start op de 50 meter vrije slag en Isha had een startbewijs voor de 200 meter wisselslag.
Esli zwom voor het eerst sinds lange tijd weer onder de 30 seconden. In het zeer grote deelnemersveld eindigde ze toch in de achterhoede. Voor Isha was het de eerste keer dat ze mee mocht doen aan zo'n groot kampioenschap. Het grote zwembad in Amsterdam maakte zeker indruk op haar. Ze zwom niet haar beste race.


Beiden zullen zeker komende zomer weer van de partij zijn. Wellicht kunnen dan nog een paar Livo-zwemmers met hen mee, want de jacht op de limieten 50 meter bad is weer gestart.