De bouwtent van corsogroep Veur-Mekare?! op het terrein van Stichting De Lichtenvoorde.
De bouwtent van corsogroep Veur-Mekare?! op het terrein van Stichting De Lichtenvoorde. Foto: Bernadet te Velthuis

Met steun uit het Rabobank Coöperatiefonds

Corsogroep Veur-Mekare?! realiseert bouwtent

Lichtenvoorde - Corsogroep Veur-Mekare heeft de lang gekoesterde bouwtent mede door de financiële steun vanuit het Coöperatiefonds van de Rabobank ook werkelijk veur mekare gekregen.

Het afgelopen jaar is met veel inzet van vele vrijwilligers een enorme bouwtent gerealiseerd op het terrein van Stichting De Lichtenvoorde. Eind 2013 hebben de leden van de Rabobank een stem uitgebracht tijdens een ledenavond van de Rabobank met het coöperatiefonds. Met een mooi geldbedrag van € 3000,- konden onder meer de tentzeilen en het materiaal voor het tentframe worden aangeschaft.

In maart 2014 is begonnen met de eerste funderingen van de tent aan te leggen. Na amper 6 maanden stond er een enorme bouwtent. Tijd voor het bouwen van een corsowagen was er eigenlijk niet, maar toch is er een geweldige prestatie geleverd tijdens het Lichtenvoordse bloemencorso. Een 7de plek werd behaald met de wagen 'down under'. Ongelooflijk dat er in zo'n korte periode een gigantische klus is geklaard met de nodige vrijwilligers.

Afgelopen najaar is uiteindelijk ook de gehele bestrating in orde gemaakt. Zodoende kunnen de medewerkers van De Lichtenvoorde gebruik maken van extra parkeerplaatsen. Er moet nog het nodige gebeuren, maar de grote werkzaamheden zijn geklaard.

Met deze enorme bouwplaats is tevens een ambitie in werking getreden. Een grotere corsowagen met vele mogelijkheden om mee te gaan doen in de top van het Lichtenvoordse corso! De corsogroep is de leden van de Rabobank dankbaar voor de uitgebrachte steun en onderstrepen maar eens te meer hoe belangrijk dit coöperatiefonds van de Rabobank is voor de gehele gemeenschap.