Runarchery start.
Runarchery start. Foto: Bernadet te Velthuis

Voor atleten die uitdaging ?willen en voor boogschutters met conditie

Run-Archery Lichtenvoorde 2015

Lichtenvoorde - Op zaterdag 25 april 2015 wordt in Lichtenvoorde door de handboogafdeling van schuttersgilde St. Switbertus Lichtenvoorde een Run-Archery georganiseerd. Leuk voor zowel recreanten als wedstrijdsporters. Vooral hardlopers die kennis willen maken met de handboogsport worden uitgenodigd, maar ook boogschieters die meer aan hun conditie willen werken.

Run-Archery is een combinatie van boogschieten en hardlopen; de zomervariant van de biathlon tijdens de Olympische winterspelen. Er wordt per heat 4x een rondje van 900 meter hardgelopen en op het centrale punt 3x drie pijlen op een klapblazoen geschoten, elke misser kost een strafrondje van 130 meter. Afhankelijk van het aantal deelnemers zijn er meerdere voorronde heats en een finale. De winnaars en tijdsnelsten van de heats gaan door naar de volgende ronde. Jeugd t/m 17 jaar loopt rondes van 600 meter en schiet vanaf 15 meter.

Run-Archery is leuk voor boogschutters omdat je bijvoorbeeld met raak schieten kunt winnen van goede hardlopers die matig schieten. Run-Archery is leuk voor hardlopers, tri- en survival atleten omdat het boogschieten een uitdagende extra dimensie geeft. Tijdens de wedstrijd wordt een boog met pijlen ter beschikking gesteld.

Deelname
De deelname kost € 15 voor volwassenen en € 7,50 voor de jeugd. Deelname niet-schutters is inclusief 1 maand proeflidmaatschap en leenmateriaal. Run-Archery vindt plaats rond verenigingsgebouw de Swite, Hendrik Leemreizestraat 2 in Lichtenvoorde.


Info: 06-5123 9253, runarchery@st-switbertus.nl of www.st-switbertus.nl
Aanmelding: www.handboogsport.nl/runarchery/kalender-runarchery